3 ut, 3 in

Jaha, här går det inte riktigt som vi hade tänkt oss...
Idag har inte mindre än tre vackra fiskar fått se botten på toaletten... Två av våra Guppys som vi köpte i lördags har hittats döda på botten. Och ytterligare en av våra Silvermolly har fått lämna livet i vattnet... Den hade samma konstiga symptom som den andra som vi spolade ner förra måndagen. Måndagar är inte vår dag....

Börjar misstänka att vi har fått ngn "skit" i vattnet. Funderar på om jag måste åka o köpa vattentester i morgon. Men är inte så sugen på det...

Egentligen hoppas jag att det är Guppysarna som vi köpte som var av dålig kvalitet, och att vi inte har problem med vattenvärden. Blir inga fler fiskar på Hornbach framöver iaf.

Just nu är iaf största utmaningen att hålla våra platys glada och pigga. Vi gillar dem skarpt. Och vill gärna ha fler i andra färger.

Dagens glädjeämne är dock att en platyhona (eller om det är båda) ynglat. Vi har räddat tre små yngel, så antalet fiskar är ju samma som vid dagens start i alla fall :)

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Linda

Men... Vi har köpt alla våra fiskar på Hornbach!? Och upplever inte att det är dålig kvalité på de fiskarna. Det är ju nästan så att ni ska gå tillbaka och fråga hur det kan komma sig att två dör efter bara några dagar!?? Våra guppisar som vi köpte för ett par veckor tag sen på Hornbach lever och har hälsan... Lycka till!

2011-10-18 @ 09:18:53
Postat av: Caroline

Ja, det är förmodligen inget fel på att köpa fiskarna där... mest jag som ville ha ngn att skylla på :) Det kan ju vara helt vanlig stress som de drabbats av i samband med flytten hem till oss... Eller så är det ngt knas i vårt vatten. Vi får se vad som händer. Orkar inte riktigt ta mig ända dit för att reklamera två fiskar á 15 kr.

2011-10-18 @ 09:23:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0