Fiskrapport

Börjar bli dags för en akvarierapport. Det har hänt lite sen sist

Vi har införskaffat 2 st ancistrusmalar som vi fick av våra goa grannar (de hade några i överflöd...). Akvariet började se lite väl skitet ut, så det kändes som att det var dags. Och visps, ett dygn senare var det soprent och skinande blankt :) Malarna gör sitt jobb och allt hålls väldigt fräscht och fint. Vi har köpt fodertabletter åt dem, men de får bara en kvarts tablett var, ca 3 ggr i veckan (efter rek i zooaffären), vill ju att de ska äta sig mätta på algerna och inte på fodret i första hand ;)


Städpatrullen in action!

Vi har också köpt 3 nya fiskar, denna gången blev det Silver Molly. Vackert vita skimmrande. 3 honor köpte vi, så i deras fall räknar vi inte med allt för många yngel. De har levt och mått fint, men idag har jag den smärtsamma uppgiftern att meddela att vi drabbats av vårt första bortfall. En av våra Mollys mådde inte alls bra, hon fick lämna oss... Så nu återstår bara två. Men det räcker fint.


Fullt ös, svårt att få bra bilder på det dock...

Och så har vi ju våra yngel som ju föddes redan en vecka efter att vi köpt de första fiskarna. Dessa har bott i den lilla yngelboxen hela tiden, fram till för en vecka sedan. Då släppte vi ut dem för att se hur de skulle klara livet bland de stora fiskarna. Vi var rädda att de skulle gå på och äta upp dem, men det har gått jättebra. Så nu simmar 5 st Platy 'Musse Pigg'-yngel omkring och får utforska välden. Vi har ett litet yngel kvar i boxen, får se hur länge vi låter det vara där, eller om vi ska släppa ut den lilla firren också.


Ser ni de små ynglen? Dock väldigt suddiga...

Vi har fått en omgång med nya yngel också, men vi räddade inte dessa. Skulle se om de kunde få överleva i akvariet. Det gick inte så bra...

Avslutar med en liten film från förra veckan...

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0