Badrummet 1 år (och lite till)


Tänk att det redan gått över ett år sedan vårt badrum stod färdigt!! Helt sjukt vad tiden springer iväg. Och vi är fortfarande mycket nöjda med våra val och funktionen.

Såhär efter att vi har använt det i 14 månader så så tänkte jag dela med mig av vad jag är mest nöjd med.

Mina personliga tre i topp-favoriter bland alla våra val är:
Duschhörnan
Så otroligt nöjd med att vi valde dörrarna med frostat på mitten istället för helt klarglas. Efterom det händer rätt så ofta att det är fler familljemedlemmar samtidigt i badrummet när någon duschar så är det skönt att det ändå blir lite "privat". Speciellt när barnen blir äldre.

Är ocså jättenöjd med modellen som innebär en vinkelvägg som står fast och som den ena dörren är fäst i. På så sätt kunde vi behålla vårt stora fönster men ändå få en duschhörna. Alternativet hade varit att byta till mindre fönster och på så sätt förlora dagsljus samt mecka med fönsterbyte samt bygglov (som jag tror att man behöver när man byter fönsterstorlek på huset, det behövde man iaf i den förra kommunen som vi bodde i).Handdukstorken
Skönt med en rejäl hållare för våra fem duschhanddukar (1 var till alla + 1 extra till mitt hår ;) som vi alltid har hängande. Dessutom väldigt bra med timerstyrd termostat så att den alltid är på några timmar på morgonen för att handdukarna ska torka snabbt. sen stänger den av sig och vi behöver inte tänka på att den drar onödigt massa energi! Perfekt!

Tvättstället med kommoden
Bred skön rymlig... två rejäla lådor som rymmer allt och lite till. Har många små boxar i översta lådan som gör att man får god överblick och bra ordnig på sina saker!
Härligt med den plana bassängen i tvättstället, perfekt när man vattnar alla orkidéer lite då och då. De kan då stå där i handfatet och bada fötterna en stund utan att välta, och alla krukorna får plats samtidigt :)
"Bonus-gilla-grej"
Tips till dig som ska renovera badrummet!
Kan inte låta bli att nämna vårt eluttag också som vi bygde in i väggskåpet ovanför toastolen. Så enkelt och så bra. Ingen "stor grej", men något vi är väldigt nöjda med!
Man slipper ha ett fult eluttag synligt  badrummet. Och tandborsten kan stå på laddning utan att man behöver ha den framme! Ska man föna håret eller raka sig eller ngt o behöver el så är det bara att öppna skåpet o plugga in. stör inte att ha dörren öppen den korta stunden.

Och såhär ser själva skåpet ut som uttaget gömmer sig i. Billigt och bra från IKEA! Ett skämt vad ett "vanligt" väggskåp kostar i en "badrumsbutik". Dessutom hittade vi inte en lika bra modell någon annan stans.


Nu vill vi bara få ordning på gästtoan också, så den blir färsch och snygg! Jag hoppas att det ska ske i år, men vi får nog kolla husbudgeten först, eftersom toarenovering kommer innebära att vi måste ta hallen samtidigt... (ska vara samma golv o värmeslinga under som löper där)


Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0