Aj aj aj

Och så gick det några dagar igen ja...
Midsommaren passerade och vi hade en trevlig dag tillsammans med Davids föräldrar. Vi grillade, tog en härlig promenad och åt tårta som jag hade bakat tidigare på dagen.


Midsommar
Midsommartårta måste man ha!

I söndags spenderadae vi 6 timmar på akuten med Alexander. Han var såå ledsen och hade ont i örat (trodde vi). Och det var ju inte bara han som var sjuk visade det sig... därav väntetiden. Men men, vad gör man inte. Efter 6 timmars väntan och ca 10 minuters undersökning så kom vi i alla fall iväg och kunde åka hem igen. Han hade inte någon öroninflammation enliget den läkaren, men han fick örondroppar som vi skulle ge varje dag i en vecka. Och sen dess har han varit rätt okej, lite extra skrikig ibland...  Men idag så kändes det hopplöst, han skrek som aldrig förr och vi fick åka till akuten igen. (som tur var hade jag Davids föräldrar här, de var här för att vara barnvakter medans jag var tvungen att få lite saker gjorda här hemma, så jag slapp åka själv med skrikande Alexander i bilen till sjukhuset) På vårdcentralen kunde de inte ta emot oss. (suck, ska man behöva belasta en akutavdelning på ett sjukhus med något som kan behadlas på en vårdcentral... )
Som tur var blev vår väntan inte lika lång idag, det tog ca 1 timme och 20 minuer tills vi var klara. Skönt! Det var en anna läkare idag och han kunde inte se något fel alls med hans öra(!). Så s
nu ska vi sluta med dropparna. Han trodde istället på att Alexander har mycket gaser i magen. Vi hoppas i alla fall att det rättar till sig snart. Man känner sig så maktlös.. det är så jobbigt att se sin lilla älskling ha så ont.

För övrigt har vi haft bra dagar den senaste veckan, vi har hittat på lite av varje. Det mesta den här veckan kretsar kring förberedelser inför dopet på lördag. Det är mycket att planera trots att vi inte blir sådär jättemånga här hemma (16 pers + bebisarna - Alexander och Felix). Men allt tar ju sin tid.

I morgon ska Lina och Felix komma på besök. Så då ska vi väl hitta på något att förgylla dagen med. Lite god lunch och en promend och så blir det nog. Alexander laddar just nu inför morgondagen med att sova riktigt gott uppe i sin säng. Vi hoppas på en härlig natt med mycket sömn.

Tjingeling.

Shopping är livet

Idag har vi varit på stan! I morse kl 9 packade jag och Alexander in oss i bilen och åkte till Lina och Felix. Därifrån tog vi en härlig promenad in till de lite mer centrala delarna av Göteborg. Och sen var det shopping som gällde! Jag hittade som vanligt inget till mig, men desto mer till Alexander. Köpte lite nya kläder som han kan ha nu och några plagg som passar bättre till hösten när han blivit lite större (man får bunkra när det är REA!) Det jag främst skulle ha var något fint han kan ha på sig på dopet, ja, eller efteråt snarare, för inte ska väl killen behöva ha klänning hela dagen? :)
När vi var färdiga med shoppingen så tog vi spårvagnen hem till Lina, det blev Alexanders premiärtur med kollektivtrafiekn :) Han verkade trivas.
Efter en fika var den dax för promenad igen och besök i en ny barnaffär som öppnat i krokarna. Där fick Alexander en ny leksak.

Annars har det väl varit ganska lugnt de senaste dagarna. I söndags åkte vi till Alilngsås och gick omkring lite. Det var potatisfestival och vi tänkte kolla läget, men det var ingen höjdare. Några knallar, ett tivoli och nån hoppborg för barnen. Och lite uppträdande på torget verkade det som de skulle ha också, men det kändes avslaget, detta var ju sista dagen. Och inte en potatis såg vi... Men en fika på café och sen glass på torget blev det.

I morgon väntar nya öventyr, och sen närmar det sig midsommar. Nästa vecka är det nog mest förberedelser inför dopet som står på programmet. Även om vi inte kommer att vara så många så är det en hel del som ska fixas.

Ha det!

Alexander_nycklar
Alexander håller hårt i sina nya nycklar han har fått idag. Har han redan
lärt sig att nycklar är viktiga saker som man bör hålla ordning på?david_glassDavid_bulle
David äter massa godsaker i Alingsås...

Alexander_sover
... och Alexander sussar sött i vagnen.

alexander_jag
Hemma igen tar vi det lugnt på altanen en stund.Suck....

Här hade jag precis suttit o skrivit ett inlägg med senaste dagarnas händelser, och så kommer jag åt backa-knappen i browsern, och så försvann allt... Suck.

Men kort o gott kan man säga att onsdagen gick kanonbra, Alexander var hemma med David, och Davids föräldrar kom förbi och höll dem lite sällskap. Jag längtade massor efter Alexander, och det var skönt att komma hem, men dagen gick faktiskt riktigt bra.

I torsdags fick Alexander sin första vaccinationsspruta. Han fyllde 3 månander och detta firade han med besök på BVC. Aktuell vikt är 6,2 kg och längden är 62 cm.

Ja, det var väl i korta drag det jag hade berättat lite om i texten som gick upp i rök. Jag skriver mer en annan dag.

Natti natti

farfar
Alexander ser ut att trivas hos farfar, och saknar inte mamma alls.... eller? Finns det inte en liten skymt av mammalängtan i ögonen? :)

vaken
Klarvaken kille.... "Va, vaddå läggdax? Sova? NU? Det vet jag inte om jag vill...."

Snart har vi solsting

Nu har det gått några dagar sen jag uppdaterade här. Det blev aldrig av förra veckan. Men i korthet kan man säga att jag har brottats med en förkylning, men den börjar ge med sig nu. På sveriges nationaldalg var vi så långt från svenska flaggor vi kunde. Pappa var här och han o David gjorde klart så mkt de kunde på entrén, det var i princip bara några stolpar och lite trappräcke de satte upp. Nu är taket kvar, men det får vänta till semestern.
På onsdagen förra veckan var jag hemma och tog det lugnt. Hade ingen bil, för den var på verkstaden. Ett stenskott orsakade en stor spricka i rutan som vi var tvugna att byta, suck... Bilar är en dålig investering.
I helgen som gick startade fotbollsVM och vi har hemma hos Lina, Pelle och Felix på fotbollskväll när Sverige spelade sin försa match. Men det spelet var ju inte mkt att hänga i julgranen.... Men vi hade trevligt i alla fall! Och så har vi fått ordning med nya möbler och blommor på framsidan, samt jag har påbörjat att få ordning i vår "slänt" som vi har på baksidan. Där frodas just nu bara ogräs... Ska försöka få bukt med det och plantera ngt fint istället.

Och så är det värmen då ja... vi smälter. Igår var jag och Alexander på föräldraträff. Vi träffades hemma hos en av tjejerna, som bor i Stenkullen. Det var trevligt, men varmt! Vår BVC-sköterska pratade om matintroduktion med oss. Det ska bli spännande när det är dax för Alexander att börja äta mat. :)
På kvällen tog jag en tur till Allum med mamma. Jag var tvungen att hitta några kläder att ha på dopet. Kändes konstigt att gå där utan barnvagn... Alexander var hemma med David.
Idag är det lika varmt igen, i alla fall enligt termometern. Jag har inte öppnat någon dörr än, försöker hålla värmen ute. Men snart ska vi ut jag och Alexander. Idag är det träff med mammorna i vår "första" föräldragrupp, vi som gick på utbildning tillsammans innan förlossingen. Vi ska vara hemma hos en tjej som också bor här i området, så jag behöver inte packa in oss i bilen idag - skönt!

Och i morgon ska jag åka till Stockholm över dagen. Hua, hur ska jag klara att vara från Alexander så länge... Men det kommer säkert att gå bra. Han får vara hemma med David och ha det bra!

Nä, nu är det dax att ta itu med diverse bestyr här... Ha det gott i värmen!

alexander_resklar
Alexander redo för en biltur.

Sommar å sol

Ja, då har det gått några dagar igen då! Tiden bara flyger iväg.
Efter onsdagens "hemmadag" var vi iväg på ny utflykt i torsdags. Först åkte jag och Alexander till Davids jobb och hälsade på alla tanterna (ja, där arbetar verkligen bara tanter... och några tjejer.) Alexander gjorde (såklart) succé. När vi var färdiga med besöket där åkte vi vidare till min mammas jobb och hälsade på där också, när vi ändå var i krokarna.

Igår var det pingstafton och vi var på Hising island hela dagen. Först uträttade vi några ärenden tillsammans med Davids föräldrar och sen var vi hemma hos dem hela eftermiddagen. Vi fikade, promenerade, grillade och åt gott, fikade igen och sen var det dags att åka hem så att lilleman kunde komma i säng. En härlig dag med massa sol var det, dock lite kyligt i vinden.

Idag har vi haft kanonväder här i Floda. Jag har varit ute och fixat i trädgården i 6-7 timmar. Var jätteskönt. Och det behövdes. Gräset var katastrofalt högt och rabatterna fulla av ogräs. Men nu är det fint igen! Ska bara hålla det så också!

Nu är det kvällen, Alexander sover och jag ska nog snart se till att göra det jag med. Måste vila lite o ta hand om min hals som jag haft ont i i några dagar nu, förkylningen är på gång... suck.

maria
Alexander trivs hos Maria (som jobbar på samma ställe som mamma).

pingst
Ganska så härligt att sitta på farmor och farfars uteplats tycker Alexander.

RSS 2.0