En snigel på ögat!

81186-144
Kommer ni ihåg kampanjen? En snigel på ögat....
Vi får ingen snigel på ögat i vår familj, men jag kom och tänka på det när sniglen fick Alexander på ögat! :) Vet inte vad som kan vara värst.... Jag har ju fått Alexander på (hmm, i snarare) ögat ett antal gånger, men sniglar har jag än så länge bara i trädgården!

Överallt

Han är överallt!!!
Alexander alltså! Han kryper runt som en galning. Kul för honom, mindre kul för oss som måste jaga hela tiden :)
Det är märkligt, hur mycket leksaker han än har på golvet så är det andra ställen som är roligare...

81186-140
... att dra i gardinen t ex.
Det är jättekul. Och att pilla på kontakterna som är intill. Aja baja...

81186-141
... och han har hittat trappan. Grindar är på g... Börjar bli lite akut nu!

81186-143
... och bokyllan kan man ju snart börja klättra i! Jippie!!!
Dax att tömma hyllor och fönsterbrädor här hemma!

81186-142
... och under soffbordet finns massa kul! Pappas fötter t ex :)

81186-145
... och så favoriten då! Att stå och klättra på barstolarna under barbordet.
Han ska dit HELA tiden! Men visst e han duktig? Nu ställer han sig upp
själv (och så släpper han själv också.... och glömmer lixom av att man
kan ramla...)

Hej svejs från oss för denna gången!

Grattis Felix!

Igår fyllde Felix 1 år!!!

GRATTIS FELIX!

81186-138
Stor kille...
Felix på sitt födelesedagskalas med en av presenterna som han fick!


81186-139
Tänk att han har varit såhär pytteliten...
Kortet är taget på Lisebergs julmarkand i december förra året när Felix var
drygt en månad gammal!


Och födelsedag betyder ju såklart födelsedagskalas. Så nu har Alexander varit på sitt livs första barnkalas. Igår var jag och Alexander hemma hos Felix för att gratulera honom. Kompisarna Julian och Molly var också där. Vi åt massa goda saker, så som glass, banan, kanelbullar, tårta och annat smaskens!

Tack för ett kul kalas Felix! Alexander var helt slut när vi åkte hem.

Tårta och träd

2 jubilarer på 1 helg
I lördags fyllde David år och vi hade lite middag här hemma på kvällen.
På söndagen fyllde Alexander 7 månader. Det "firade" vi med att köpa ny bilstol till honom, för nu trivs han verkligen inte i sitt babyskydd längre. Det får åka upp på vinden ett slag. Så nu har han en Britax freeway som har monterats i bilen idag och ska premiäråkas i morgon!

81186-131   81186-137
Tårta till David och bilstol till Alexander. Här provsitter han sin nya fåtölj innan
den placerades i bilen.

Mammaträff utan mammor
Idag hade vi träff i mammagruppen igen. Vi skulle ta en promenad i Härskogen. På vägen dit började jag fundera på vilka som hade mailat o sagt att de inte skulle komma. Jag kom fram till att vi i alla fall skulle bli 2, kanske 3 personer. Men det blev bara jag och Alexander. Så jag hade mammagrupp med mig själv när jag gick där. :D Det var tyst och lungt, inte en människa i sikte, eller jo, jag mötte ett pensionärspar som var på promenad. Och med jämna mellanrum dundrade flygplan på väg till/från Landvetter förbi i luften. Men annars hörde man bara skogen och sjön. Väldigt härligt var det. 5 km i den ganska så kuperade terrängen blev det.

81186-132
Man får ju verkligen hoppas att han fattar hur bra han har det när han får ligga
där helt nerbäddad och åka omkring i skogen på lagon "skumpig" väg. :))


81186-133
Härligt att gå precis intill vattnet.

81186-134   81186-136
De flesta träd ser friska ut i Härskogen, men detta såg verkligen dött ut!!
Och flygplan dundrade förbi med jämna mellanrum som sagt ja...
(Och ja - himlen var verkligen precis så grå och tirst, men vi klarade oss utan regn!)


81186-135
Alexander spanar på träden. Det verkar inte som att det var så roligt...
Men men, man kan inte le jämt!

Många steg blev det

Igår var det mammagruppsträff! Men pga sjuka barn och annat så blev inte gruppen så stor! Det var bara jag med Alexander och Susanne med Oskar som kunde. Vi beslutade oss därför för att ställa in den planerade Alingsåsturen och ta en promenad här istället (Susanne bor ju i samma område). Vi var ute i ca 3 timmar! Det kanonskönt. Vi gick runt hela sjön, Sävelången, och passerde alltså Nääs slott och lite annat på vägen. Så det blev en rejäl tur i till viss del ganska ojämn terräng. Den sista tidens regnande gjorde ju inte heller saken bättre. På ett ställe fick vi lyfta vagnarna över gyttjan. Men det gick bra och det var en härlig promenad i det underbara höstvädret.

Och inget ont som inte har något gott med sig... Nu fick jag tummen ur att spola av vagnen. Däcken var ju totalt nergeggade när vi kom hem. Så idag har den fått en dusch med trädgårdsslangen!

81186-129
Vid Nääs tog vi en paus på en brygga. Killarna fick lite mellanmål. Här är
Alexander o Oskar fullt koncentrerade på att kolla på en väska vi hade med oss :)


81186-130
Alexander är placerad i vagnen igen så att vi kan gå vidare.

Det är livsfarligt att vara hemma...

Det kan inte vara nyttigt! Att vara mammaledig alltså! Man går omkring här hemma och får massor av idéer på allt möjligt som man kan göra med sitt hem!!! Nu är det ju iofs så att det är mkt som behöver göras här, men vissa saker (läs: de flesta) jag kommer på är inte alls akuta... Så nu har jag typ 10 projekt på gång samtidigt och minst 10 till på kö i hjärnan. Och David får panik på mig, typ... ;)
Jag studsar upp och ner mellan våra tre våningar och fixar lite här och lite där... Vad leder det till? Jo, inget blir färdigt!!! Allt bara dräller! Kan någon ge mig en lösnng på problemet? (Typ barnvakt varje dag i 2 veckor så jag bara kunde fixa allt och sen var det klart! :) Fast så "enkelt" är det förstås inte!)

Just nu har jag projekt vinden! Där uppe har det ju aldrig varit riktigt klart sen vi flyttade in för 2,5 år sen! Vi har ju inte behövt utrymmet heller. Men nu vill jag få ordning där! Så jag håller på och försöker fixa lite varje dag för att komma från känslan av "förvaringsutrymme" till "allrum". När det är klart ska jag ta nästa projekt, vilket det nu bilr. Kanske ska man köra med lottdragning?

En sak man kommer på när man rensar och grejar är att man har en hel del saker som dräller och som man inte använder! Men som fungerar aldels utmärkt! Så är det någon som behöver en DVD-spelare (några år gammal, men funerar utmärkt), en scanner (knappt använd), en 28" Tv, ett litet växthus för inomhusbruk en webbkamera eller något annat så kanske vi har det här och kan tänka oss att sälja det billigt! Säg bara till.

Annars har vi tagit det ganska lugnt på sista tiden. Både Alexander och jag har varit förkylda. Så tyvärr fick vi ställa in Danmarksresan förra helgen. Vi får ta det en annan helg istället.
Förra veckan lyckades vi dock få till två dagar på stan. Vi som är inne i centrala Gbg så sälla numera (finns ju Allum!!). En dag träffade jag och Alexander Viveca och Noah och åt lunch och gick i affärer. Sen, blev det samma sak dagen därpå. Då var vi i stan med Lina o Felix!

I helgen var vi hemma och röjde på utsidan. Nu är det lite bättre ordning i garage och förråd efter sommarens renovering (vi "fick" ny garageport och byggde ju farstukvisten). Några vändor till tippen och div plock blev det. In med utemöblerna från altanen och så målade David färdigt taket över dörren. Det var det röda som fattades. Han är inte så glad i att maska med tejp, så han kör med minsta penseln vi äger istället :)

Igår var jag och Alexander på äventyr på Backaplan. Vi köpte skor som han ska ha i vinter. Allt är ju typ för stort för hans små fötter, men något måste han ju ha på sig. Jag hoppas att han växer i dem snart i alla fall :)

81186-122
För att vara riktigt säker på att jobbet inte skulle gå för snabbt så målade
David med en "lagom" stor pensel :D


81186-123
Men men, vad gör man inte för att slippa maska. Jag kan ju dock avslöja
att resten av jobbet utfördes med aningen större pensel!


81186-121
Alexander fick sitta i vagnen och titta på pappas mästerverk.
Verkade ganska nöjd med det!

Alexander rör på sig mer och mer. Här kommer en liten serie bilder, som jag tog från min plats i soffan en dag,  på hans väg när här undersöker om det finns några fler kul lekasker på lager. För varför nöja sig med det som redan finns på golvet!? ;)
81186-124

81186-125

81186-126

81186-127

81186-128

RSS 2.0