Hösten är här - eller?

Tjabba hej!
Liten rapport från senaste tiden kommer här:

Förra veckan var hektisk.
- Vi var på BVC för 6-månaderskontroll
- Vi var på föräldragruppsträff och fick info om barnsäkerhet - börjar bli dax att spärra lådor, sätta upp trappgrindar och massa annat.
- Magdalena var här och vi snackade smycken och mässor mm :)
- Det var mammaträff i vanlig ordning på onsdagen - vi var hos Petra och Hugo. Vi tog en promenad  och åt sen lunch och drack kaffe.
- På torsdagen var jag och Alexander hela dagen (nästan) på mitt jobb. Det var ett möte som jag ville vara med på, så Alexander mutades med napp, smörgåsrån och leksaker för att vara någorlunda tyst :)) Gick ganska så bra, enligt mig sjäv i alla fall ;) Han har en tendens att inte vilja sova när man verkligen tycker att han borde det!
- Fredagen blev vår vilodag den veckan!

Helgen rullade på som vanligt tänkte jag säga.... Dvs, den flög förbi. Middag hos mamma och pappa på lördagen, på söndagen tog jag tag i mitt dåliga samvete och drog ut i trädgården. Den var inte riktigt i form, typ... Men nu ser man i alla fall rabatterna igen. Ogräset är väl mest ansat på ytan, men jag räknar med att det inte tänker växa så mkt mer i höst ;)

Idag var det mammaträff igen. Vi hade tänkt åka till Nolhagaparken i Alingsås. Men regnet öste ner... (Hösten är här nu, sägs det...)  och vi var bara 3 st som kunde idag. Så vi ställde in det och gick till "kyrkis" istället. Varje måndag och onsdag kan man gå dit och träffa massa mammor o några pappor och många barn. Det är lite sångstund och fika och massa leksaker och grejor. Det var första gången jag var där och det var väl helt okej tycker jag. Det var min gamla konfirmationsledare Lasse som höll i gitarren under sångstunden :)

81186-120
Alexander med morfar när vi var där på middag.

81186-119
"Kolla viken fin stol jag har fått av mormor och morfar!" Alexander har
nu bytt upp sig från sin trista plaststol till en snyggare variant. Och Jag och
David slipper springa in med tårna i benen (stolens alltså!) hela tiden, som
vi gjorde på den gamla. Den stod ivägen överallt!!


81186-118
Paus i krypövningarna och lite gnagande på nycklarna istället.

Till sist, det jag längtar efter mest av allt just nu:
Att få tillbaka mitt kylskåp! Väntar på att en reparatör ska dyka upp här om någon eller ett par timmar. Vi fick massa is i kylen så nu ska en snubbe från Electrolux komma och fixa det, hoppas jag. Så sedan i går kväll har vi all mat i kylboxar och papperkassar (vi var tvugna att stänga av och frosta av skåpet innan han kommer). Tänk att man kan känna sig så handikappad bara för att man är utan kylskåp i ett dygn.


Premiär!

Idag har vi varit ute och ätit med Davids föräldrar. Iréne fyller år och vi var ute och åt grekisk mat. Det smakade myckt gott! Detta blev också premiär för Alexander att lämnas hos barnvakt. Han var hemma hos Lina, Pelle och Felix i några timmar. Det gick jättebra och enligt rapporterna så har han varit på gott humör hela tiden. Tack snälla Lina och Pelle o Felix för att Alexander fick vara hos er!

I morgon är det val. Så en promenad till närmsta skola står på programmet! Och ja, vi har bestämt oss :)

81186-113
När vi kom hem till Felix & co fick Alexander en boll i 6-månaderspresent.
Och för säkerhets skull hade Felix fått en likadan :)

(Och fotografen var inte den bästa här nej.... sorry Felix att du blev halv!)

81186-114
Iréne och jag på restaurangen.

81186-116   81186-115
Och Kjell och David.

81186-117
Lite komiskt! Vi var två som beställde kaffe med chokladbit. Lite kul då att
det kommer in ett fat med tre chokladbitar...
Ibland undrar man hur vissa tänker :)

6 månader!

Tiden rusar!
Nu är Alexander redan 6 månader gammal. Det var ju aldeles nyss som han låg där helt nyfödd i sin balja på BB :) Men varje ålder har sin charm och just nu njuter vi av en glad o go kille som gör allt för att fatta det där med hur man får ihop armar och ben när man kryper. Han står i startgroparna men har inte fått in tekniken helt än...
Några bilder från första halvåret:

81186-105
Nyfödd! Aldeles söt och underbar...
Vikt: 3580 g Längd: 53 cm

81186-106 
1 månad.
Vikt: 4860 g Längd: 56 cm

81186-107
2 månader.
Vikt: 5720 g Längd: 59,5 cm

81186-108
3 månader.
Vikt: 6200 g Längd: 62 cm

81186-111
4 månader.
Vikt: 6670 g Längd: 65 cm

81186-110
5 månader.
Vikt: 7420g Längd: 66 cm

81186-109
6 månader.
Vikt: 7570 g Längd: 68 cm

Nu är det ju inte idag detta firas utan det var ju faktiskt igår som han "fyllde månad". Men då fick jag aldrig ro att sätta mig här vid datorn.
Vi firade i alla falla dagen med en tur till Allum, Alexander och jag. Han har börjat fatta det där med att shopping är kul :) Hmmm, eller är det jag som inbillar mig?

Efter gårdagens utflykt kontrollerade han iaf sina inköp när vi kom hem:
81186-112

Näpps, det är dax att göra lite nytta tror jag. Får skriva lite mer en annan dag!
Hej från oss!

Jodå, vi lever....

Nu får jag ta mig i kragen... Har haft en "blogg-svacka" :) Men vi är fullt friska och lever! Har så mkt att fixa med hela tiden så jag har inte haft ro att sätta mig här i bloggrummet.

Men men, här kommer lite resumé från senaste tiden:

1. Jag har köpt en ny digitalkamera, så nu blir bilderna ännu bättre. Den är liten, behändig och kanonbra. En Canon IXUS65.
Bildbevis:
81186-100
"Hallå, vilken kul lekasak.... " Tur att Tupperware gör täta kannor!

2. Jag och Alexander har varit på promenad i Härskogen med Carolina och Alma samt Susanne och Oskar i mammagruppen. Det var härligt, vi gick 5 km och fikade på stranden. Regnet hängde i luften, men vi klarade oss.

81186-101
Fika på stranden. Alexander har fått tag på min macka, och Oskar flirtar
lite med Alma.


3. Jag har lagat nya kulinariska smakupplevelser till Alexander. Man tar vad man har och slänger ner det i en kastrull, kokar tills det är klart, häller av vatten, mixar med stavmixer och slänger ner det i burkar - klart!

81186-103
Här är det två kycklingrätter som är klara att frysas in. En med pasta, tomat
och basilika och en med potatis, morot och ärter (om jag minns rätt).


4. Vi har träffat Lina och Felix igen. Lina hade en "studiefri dag" och då passade vi på att åka dit och gå på promenad och äta lunch och vara ute i sandlådan och leka. Hmm, ja, Felix lekte och Alexander sov. Han har inte fattat det där med att hålla sig vaken när det händer kul grejer.... Och så busade dom lite såklart:

81186-102
Felix fick värdefull last i sin lära-gå-vagn.

5. Jag och mamma har varit i Ullared. Där handlade vi lite olika saker (konstigt va?;)). Lite julklappar till Alexander och en hel del annat. Jag köpte några leksaker han har redan nu att leka med, och dessa burkar/klossar verkar vara en hit. Han kan ligga lääänge och spana på burkarna och hur de rör sig och rullar på golvet. Och försöka fånga dem såklart ;) Att stapla dem till ett torn har han dock inte lärt sig än, hehe, men han är bra på att riva torn som jag byggt upp åt honom.

81186-104
Väldigt bra... när en burk ruklar iväg finns det oftast en annan i närheten
som man kan lägga fokus på. Annars är det bara att "backa" lite så kanske
man kommer i närheten igen. (Alexander kryper inte framåt - än, men han
backar gärna genom att skjuta ifrån med armarna!)


Japps, detta får nog räcka för nu, men jag hoppas jag ska få tummer ur lite oftare framöver!
Tjingeling.

RSS 2.0