Vi är redo!

Här har vi haft en hektisk helg. Fullt upp med att fixa hemma.

Igår var det städdag här ute "på gården". Så vi var ute hela familjen och klippte häckar, sopade löv och fixade. På eftermiddagen när vi var klara ute fortsatte vi på insidan. Har haft en del att fixa med inför kommande visningar som ska ske nu i veckan. I morgon kommer en person o ska titta på huset, och på onsdag är den riktiga visningen. Så allt ska vara i princip tipp-topp :)
Man kan ju hålla på i evigheter och pyssla o fixa och greja, men någon gång måste man ändå ge sig. Det är omöjligt att få bort allt som "dräller". Men nu är vi redo tror jag!

Idag har mamma o pappa varit här o hjälpt oss så att vi kunde få gjort allt som skulle göras. Mamma hade även (i vanlig ordning) med sig jättegod middag, som vi åt innan de åkte hem :)

I morgon drar David iväg på Spa i Varberg med sitt jobb.... Jag är inte aaaaaalls avundsjuk.... Det är en Kick-off som sträcker sig över till tisdagen och han blir alltså borta över natten. Jag och Alexander är hemma o håller ställningarna :)

Annars hoppas vi att få en lugn kommande vecka. Jag jobbar ju bara 4 dagar, och är alltså ledig på fredag. Jag hoppas att jag o Alexander kan hitta på något kul ihop då, än så länge har "våra" fredagar gått åt till massa fixande hela hösten känns det som.

Nä, nu måste jag fixa lite kvällsmat. Ha en bra söndagkväll alla!


Bilder från matchen

David bloggar

Gårdagens fotografering gick bra. Tog drygt 330~ bilder under kvällen varav hela 4 stycken hamnade på innebandymagazinets hemsida. Kul med tanke på att de vanligtvis inte brukar använda mer än 1-2 bilder från varje match. Sen att de döpt mig till "Daniel Asserfors" fram till imorse, då de upptäckte felet och ändrade det, var lite kul :)

Några bilder från gårdagen:

image492
image493
image507image508image509image510image511image512image513image514image515image516image517image518image519image520image521image505image506
image494
image495
image496
image497image498image499image500image501image502image503image504
image523

Hur slutade matchen då? 2 523 personer fick se ett blekt hemmalag (Pixbo) förlora derbyt. Bortalaget Warberg tog en enkel seger med hela 8-2. Det var avgjort redan efter 2:a perioden då Warberg ledde med 5-0.

Dessa bilder (och några till) finns att beskåda i mitt galleri i bättre storlek och upplösning.

Alla bilder i detta inlägg är copyright skyddade enligt lag till David Asserfors.

Snart derbydags

David bloggar

Om några timmar smäller det. Derby i superligan i innebandy mellan Pixbo och Warberg.  Vanligtvis spelar Pixbo sina hemmamatcher i Lisebergshallen men mötet mot Warberg brukar locka storpublik och spelas därför i Scandinavium denna kväll.

image491Varför bloggar jag om detta då kan man fråga sig? Jo jag skall vara på plats och fota för innebandymagazinet som är Sveriges största innebandytidning. 18.00 öppnar pressingången, så då är jag på plats (matchen börjar 19.00). Gör jag bra ifrån mig här kan det bli en fin början på en seriös fotokarriär. Skulle ni vara nyfikna på hur resultatet blev ikväll bör några bilder finnas med på tidningens hemsida redan någon timme efter att matchen är slut.

Märklig känsla

image489Från och med idag är vårt hus officiellt till salu. Nu ligger det på nätet och bara väntar på att bli köpt :) Någon som vill ha ett radhus i Floda? Det känns konstigt. Vi har ju ändå bott här ett tag och gjort en hel del saker med huset. Men nu går vi vidare och köper ett annat radhus ;)

Vi besiktigade vårt nya hem i torsdags. Det gick jättebra nästan hela vägen. Det upptäcktes en fuktskada i taket, vi vet inte omfattningen än, men det ska kollas snart. Och hon som vi köper av tar på sig att fixa detta. Så det kändes skönt.

I fredags var det full rulle här. Kl 13.00 kom fotografen som skulle ta bilder inför försäljningen. Då skulle allt vara i ordning och inte en pryl fick drälla. Allt skulle ut från badrummet, inte massa saker på diskbänken, levnde ljus lite här o var, fluffiga kuddar i soffan, bäddad säng.. ja, ni vet. Vi höll på varenda kväll förra veckan med att få ordning på alla saker.

I lördags hade vi efterfest. Vi hade bjudit hem våra nära o kära som på ett ovärderligt sätt ställde upp för oss innan, under och efter vårt bröllop med allt från planering, rådgivning/stöd, inköp av brudklädsel, dukning, ekonomiskt stöd, bilkörning, toastmasteri, musik, barnpassning, städning mm. Vi är så glada att vi har alla er som hjälpte oss så mkt!
Som tack bjöd vi på en Sydeuropeeisk buffé (mkt uppskattad) som vi beställde på Österkök (Som dessutom levererade maten på vårt bröllop). Efter maten var det kaffe o tårta och sen drinkar och snacks för den som önskade.

Idag är det måndag och det har varit jobb igen. Vi har hur mkt som helst att göra på jobbet just nu, och jag ser ingen ljusning innan jul i alla fall. Det kommer nya saker i ett... Det är kul att ha mkt att göra tycker jag, men det är inte roligt när man känner att man inte hinner hålla den kvalité på sitt arbete som man hade önskat. Förhoppningsvis vänder det någon gång.

Nä, nu har jag lite ekonomi att ta hand om. Ska nog försöka fixa det nu. (Är kassör i samfälligheten vi ingår i)

Natti natti alla.

En liten lista är alltid kul.

Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Sådär. Är lite söndagssur. Men det blir förhoppningsvis bättre :)
Favoritgodis: Måste jag välja? Hmm, ja det får bli saltisar, choklad o skumtomtar (Cloettas Julskum)
Är det nåt du absolut inte äter: Lamm. (Men skulle kunna tänka mig att testa ngn gång om jag blir bjuden av någon som verkligen kan laga det)
Kläder just nu: Jeans o munkjacka.
Musik just nu: Ingen, men Nasse hittar en ficklampa på TV:n (inte jag som tittar :))
Vad sa du senast: Att vi kunde ha den nya telefonen vi fått från Telia i nya huset och att vi inte behöver packa upp den nu.
Favorit-hangout: Hemma (så tråkig är jag)
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Inte en aning... Tycker att denna funkar.
Fisk eller badkruka: Badkruka! Kunde ta 10 minuter för mig att komma ner i poolen när vi var i Turkiet senast, bara för att nämna ett exempel.  
Saft eller alkohol: Alkohol
Hur många kuddar sover du med: En och en halv. (Vi har en i mitten av sängen som både jag o David använder, och ibland Alexander :))
Favoritväder: Sommar och sol och underbart varmt, ca 25 grader funkar fint.
Om du var fast på en öde ö, 5 saker att ta med: Alexander, en händig karl som tar mig därifrån, solglasögon, vatten i massor (helst med bubblor), uppkopplad dator.
Spelar du nåt instrument: Inte längre. Men jag har spelat fiol...hua.
Morgon- eller nattmänniska: Morgon
Sparare eller slösare: Sparar om jag måste, men unnar mig att slösa ibland.
Vem är viktigast för dig: Alexander
Bästa film:  De som känner mig vet att jag inte är en filmmänniska, men det är väl typ sällskapsresan och Änglagård o sådana filmer.
Tror på liv på andra planeter: Njae, tveksam. Men man ska aldrig säga aldrig...
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja
Älskar du henne/honom fortfarande: Ja
Har du några homosexuella vänner:  Inte nära vänner (vad jag vet), men några känner jag.
Tror du på mirakel: Ja, det kan inträffa
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja.
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja, oftast.
Har du en besatthet? Jag har flera, men de går lite i vågor :)

Väntan på att få det på papper

Ja, det är mkt hus i skallen just nu. Vi har bokat besiktning av huset som vi håller på att köpa, men den är först om en vecka. Vi kan ju inte påstå att vi är precis oroliga, men man vat ju aldrig. Det kan ju vara så att det är något allvarligt fel på huset som gör att vi inte vill ha det. Vi ska skriva papper först efter besiktningen. Men vi håller alla tummar... Och i mitt huvud snurrar kakel o tapeter och tvättstugelösningar och möbler om vartannat :)

I går hade vi en mäklare här som tittade på vårt hus o berättade lite om hur han skulle kunna hjälpa oss med försäljning. Vi ska prata med två mäklare till innan vi bestämmer oss. Bäst hade ju varit att sälja utan mäklare o spara ca 60000, men det känns inte som att det är ett alternativ. Men, om någon som läser här vet någon som vill ha ett radhus i Floda så säg till :)

Annars har det väl inte hänt så mkt roligt sista veckan.
Vi var på kalas i lördags förresten, det har jag ju glömt att skriva. Felix fyllde 2 år och vi var såklart där! Felix hade själv bestämt den mumsiga menyn, korv med bröd och glass :) Perfekt på barnkals! Vi hade köpt en bilbana som Felix fick i present. Den var poppis!

image487
2 år gammal. Tack för ett roligt kalas!

image488
Bilbanan användes flitigt av båda killarna!

Kör som krattor...

Gnällvarning

Suck... Alltså, det blir mkt tid i bilen nu när jag kör till jobbet varje dag. 5 mil enkel resa i rusningstrafik (dvs 10 mil om dagen) gör att man hinner sitta o irritera sig på ganska många...
Snart är mitt tålamod slut. Så det är tur att vi ska flytta :)
Nu kör jag oftast gråbovägen (190) faktiskt, för E20 är inte kul när man närmar sig Munkebäck, specellt inte när jag åker sent (7.30). De dagar jag åker hemifrån 5.45 funkar det någorlunda.
Men alltså, hur kör folk????
Gråbovägen känns bra, där flyter det ju i alla fall på o man slipper (oftast) sitta i kö. Det sitter kameror längs vägen, vilket innebär att det har blivit lite "lugnare" tempo, bra tycker jag. Men måste varannan bilförare bli "lätt hysteriska" för det? Alltså, man måste inte ligga långt under tillåten hastighet för att det sitter några kameror på vägen... 
I morse hamnade jag bakom en övningskörare. Inget ont om dem, jag har själv varit där :) Men alltså, hallå, håll hastigheten! Är man inte mogen att hålla 90 km/h i morgontrafiken och mörker så var vänlig och öva vid en annan tidpunkt på dygnet! Det är ju trafikfarligt att ligga i 70 då. Ungefär som alla trafikfaror som ligger i typ 90 på 110-vägar. Man blir så trött.
Ja det fins hur många exempel som helst egentligen, men nu har jag skrivit av mig lite. Känns skönt! :) I morgon lovar jag att tänka positivt när jag kör till jobbet. Då är det ju dessutom fredag, så det kan ju inte bli annat än bra ;)

Ha en bra kväll hälsar Gnäll-Caroline

RSS 2.0