Tillbaka på banan

Ja, då är vi online igen då! Igår upptäckte David att vi hade nät här, trots att det egentligen inte ska komma förrens i morgon :) Men som sagt, har man en pålitlig leverantör så ;)

Men det mest revolutionerande som hände igår var ändå att vi äntligen fick varmvatten. Både elektriker och rörmokare var här och fixade så att vår vattenberedare blev inkopplad. Jag firade direkt när jag kom hem från jobbet genom att starta diskmaskinen :) Tänk vilken lyx, att slippa värma massa vatten för att kunna diska.
Och i morse tog jag en härlig dusch, varm och skön!
Och vad härligt att slippa ha den stora klumpen (vattenberedaren) stående i hallen.... Nu ska vi bara bli av med tvättmaskinen som står i köket också!

Jag ska skriva en längre flyttrapport snart, jag lovar, men just nu är jag så trött så jag måste gå o lägga mig. I morgon är det jobb igen, men sen är det härlig påskhelg!!


Bloggpaus

Hej alla bloggbesökare!
Vi har inget internet hemma så det blir lite bloggpaus just nu.
Men, flytten har gått bra. Vi har det lite rörigt fortfarande.
Vi lever utan varmvatten eftersom vattenberedaren står i hallen när tvättstugan renoveras. Men det kommer att bli såååå fint, igår började Tommy sätta kakel, det blir kanon!
Bredband får vi om en vecka om man ska tro Telia, och det ska man väl hoppas jag... ;)

Med andra ord, jag återkommer med bilder och mer info så snart vi är online igen.

Dan före dan

Då går vi mot vår sista natt här i Floda... I morgon flyttar vi.
Just nu är det fullt kaos här hemma. Lådor och saker som dräller precis överallt! Men det är väl så det är... Känns som att vi har en hel del kvar att få ordning på. Men det ska nog lösa sig, det brukar ju göra det tillslut.

Igår var vi på dagis och sa hej då. Alexander har varit lite krasslig, så han var inte där igår. Känns lite vemodligt att lämna dagis när vi har varit så himla nöjda med det! Och den underbara personalen.
Nu har vi i alla fall fått en ny plats, så det känns skönt. Den 31 mars börjar inskolning i Kärra. Är lite tveksam till lokalerna på det nya eftersom det är sk. "paviljonger". Dvs baracker.... Men det är högt tryck på platser och det var väl ända lösningen för dem att få in alla sökande nu under våren. Det kommer säkert bli jättebra. Men innan man varit där o tittat så känns det ju lite ovisst.

Nu måste jag forstätta här... det finns en del kvar att packa.

Hektisk helg

Det har varit mkt att göra denna helgen.

Igår flängde vi runt hela dagen David och jag. Vi startade på morgonen med att hämta upp pappa och lämnade Alexander hos mamma. Sen åkte vi och hämtade släpkärra på pappas jobb. Efter det vidare till byggmax och köpte gipsskivor till väggarna i tvättstugan.
När vi hade levererat detta i huset så stannade pappa där. Jag o David åkte vidare till IKEA för att köpa all inredning till tvättstugan. Vi hade varit där redan för några veckor sen och bestämt allt som vi skulle ha, så vi hade en plocklista klar. Det var bara att sätta igång och botanisera på tag-själv-lagret och hoppas att allt skulle finnas där. OCh helt otroligt... Vi fick med oss allt!! (hoppas jag!!) Varenda dörr och skåpstomme o vattenlås och tvättho och allt vad det var. Underbart. Två vagnar fulla med platta paket hade vi med oss ut och lassade in i släpkärran. Sen åkte vi hem med det och bar in allt.

Efter lite snabblunch på stående fot i köket var det dax att åka vidare. Vi skulle till Partille o hämta våra tapeter till vardagsrummet och sen vidare hem till Maria för att hämta en säng som Alexander skulle få. Det flöt på smidigt och efter detta åkte vi hem till mamma och hämtade Alexander så att han fick åka med oss sen. Mamma åkte också med till Kärra. Hon hade ju inte sett huset ännu. Vi lassade in sängen och åkte sen vidare till Em Bäckebol. Vårt köksbord och stolarna som vi beställde för en månad sedan skulle hämtas. Så det var lika bra att passa på när man hade släpet på bilen.

Trots alla vändor fram och tillbaka måste jag säga att det flöt smidigare än vad jag hade trott att det skulle göra. Känns skönt.

Idag har jag varit hemma hela dagen. Min gulliga mamma har varit här och hjälpt till och packat. Nu är nästan allt i köket packat (vi har det nödvändigaste för veckan kvar) och så har vi packat en hela del inne i kontoret och en del kläder. Underbart. Nu är det bara resten kvar...

Jag har också beställt en torktumlare idag. Så den borde dyka upp under veckan. Den måste ju finnas på plats sen när det är dags för elektrikern att komma o koppla in allt.

Och eftersom jag varit lite dålig på att lägga med bilder så kommer några här:

image556
Såhär såg tvättstugan ut innan.....

image557
... all inredning är dock utriven nu. Vi behåller ingenting förutom vattenberedaren och tvättmaskinen.

image566
Resterna ligger på altanen...

image559
Alexander hittade en lämplig låda att sitta på o läsa en bok!

image561
OCh så köket då... Luckorna ska lämnas in för ommålning till vita fortare än kvickt.
Och kalket ska bort så fort det bara går....

image560
Vårt nya köksbord. Stolarna är inte monterade än, utan ligger i kartongerna under bordet :)
Och tapeten som man skymtar i bakgrunden ska bytas snarast den också...

image562
Och så det här med furu... Alla innedörrar ska bytas ut mot nya vita. Jag är verkligen ingen älskare av träslaget furu, så det ska bort som mkt det bara går....

image564
Vardagsrummet är redan påbörjat. Här ska nya fina tapeter upp. Pappa har rivit tapeter hela helgen och idag har även David hjälpt till med detta. Det är mkt jobb med att få väggarna släta igen....

image555
Senare ska även de tre sovrummen tapeteseras om. Det är sååå murrigt där uppe nu med dessa mörka tapeter. Detta är det minsta sovrummet som är ca 10-11 kvm. Det kommer vi tapetsera om först senare i år när det är dags för bebisen (som kommer runt midsommar) att få eget rum. Men innan dess ska vårt sovrum och Alexanders rum fixas.

image567
Alexander gör så gott han kan för att hjälpa till att hålla rent under reparationerna :)

Ja, det var allt för nu, jag återkommer med fler rapporter så snart jag kan/orkar/hinner.

RSS 2.0