Hektisk helg

Det har varit mkt att göra denna helgen.

Igår flängde vi runt hela dagen David och jag. Vi startade på morgonen med att hämta upp pappa och lämnade Alexander hos mamma. Sen åkte vi och hämtade släpkärra på pappas jobb. Efter det vidare till byggmax och köpte gipsskivor till väggarna i tvättstugan.
När vi hade levererat detta i huset så stannade pappa där. Jag o David åkte vidare till IKEA för att köpa all inredning till tvättstugan. Vi hade varit där redan för några veckor sen och bestämt allt som vi skulle ha, så vi hade en plocklista klar. Det var bara att sätta igång och botanisera på tag-själv-lagret och hoppas att allt skulle finnas där. OCh helt otroligt... Vi fick med oss allt!! (hoppas jag!!) Varenda dörr och skåpstomme o vattenlås och tvättho och allt vad det var. Underbart. Två vagnar fulla med platta paket hade vi med oss ut och lassade in i släpkärran. Sen åkte vi hem med det och bar in allt.

Efter lite snabblunch på stående fot i köket var det dax att åka vidare. Vi skulle till Partille o hämta våra tapeter till vardagsrummet och sen vidare hem till Maria för att hämta en säng som Alexander skulle få. Det flöt på smidigt och efter detta åkte vi hem till mamma och hämtade Alexander så att han fick åka med oss sen. Mamma åkte också med till Kärra. Hon hade ju inte sett huset ännu. Vi lassade in sängen och åkte sen vidare till Em Bäckebol. Vårt köksbord och stolarna som vi beställde för en månad sedan skulle hämtas. Så det var lika bra att passa på när man hade släpet på bilen.

Trots alla vändor fram och tillbaka måste jag säga att det flöt smidigare än vad jag hade trott att det skulle göra. Känns skönt.

Idag har jag varit hemma hela dagen. Min gulliga mamma har varit här och hjälpt till och packat. Nu är nästan allt i köket packat (vi har det nödvändigaste för veckan kvar) och så har vi packat en hela del inne i kontoret och en del kläder. Underbart. Nu är det bara resten kvar...

Jag har också beställt en torktumlare idag. Så den borde dyka upp under veckan. Den måste ju finnas på plats sen när det är dags för elektrikern att komma o koppla in allt.

Och eftersom jag varit lite dålig på att lägga med bilder så kommer några här:

image556
Såhär såg tvättstugan ut innan.....

image557
... all inredning är dock utriven nu. Vi behåller ingenting förutom vattenberedaren och tvättmaskinen.

image566
Resterna ligger på altanen...

image559
Alexander hittade en lämplig låda att sitta på o läsa en bok!

image561
OCh så köket då... Luckorna ska lämnas in för ommålning till vita fortare än kvickt.
Och kalket ska bort så fort det bara går....

image560
Vårt nya köksbord. Stolarna är inte monterade än, utan ligger i kartongerna under bordet :)
Och tapeten som man skymtar i bakgrunden ska bytas snarast den också...

image562
Och så det här med furu... Alla innedörrar ska bytas ut mot nya vita. Jag är verkligen ingen älskare av träslaget furu, så det ska bort som mkt det bara går....

image564
Vardagsrummet är redan påbörjat. Här ska nya fina tapeter upp. Pappa har rivit tapeter hela helgen och idag har även David hjälpt till med detta. Det är mkt jobb med att få väggarna släta igen....

image555
Senare ska även de tre sovrummen tapeteseras om. Det är sååå murrigt där uppe nu med dessa mörka tapeter. Detta är det minsta sovrummet som är ca 10-11 kvm. Det kommer vi tapetsera om först senare i år när det är dags för bebisen (som kommer runt midsommar) att få eget rum. Men innan dess ska vårt sovrum och Alexanders rum fixas.

image567
Alexander gör så gott han kan för att hjälpa till att hålla rent under reparationerna :)

Ja, det var allt för nu, jag återkommer med fler rapporter så snart jag kan/orkar/hinner.

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Ullen

Skall bli spännande och se hur det blir.

2008-03-08 @ 21:09:20
URL: http://www.ulrikaahlqvist.blogg.se
Postat av: Magdalena

Milde moses, vilket jobb..!
Har just tapetserat om och målat om hemma i min lilla lägenhet, och bara det var ett otroligt jobb. Som du säger... att få väggarna släta... hoppas att ni hyr en stor väggslip-maskin...
Det ska bli roligt att komma på besök en dag!
kraM!

2008-03-24 @ 19:35:58
URL: http://www.m925.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0