6 dagar kvar

Åhh, det ska bli så skönt att sluta jobba. Nu har jag bara 6 arbetsdagar kvar. (To-fre denna veckan och mån-to nästa vecka). Sen ska jag vara hemma och bara njuta av att få varva ner lite.
I morgon onsdag är jag hemma från jobbet och umgås med Alexander. Dagis är stängt pga studiedag. Tänkte ta och fixa lite saker som funnits på to-do listan länge. Så vi kommer vara ute och åka lite jag o lilleman.

Helgen som gick försvann med rasande fart (som vanligt). Vädret var underbart och vi var ute mycket. Grillade och hade det skönt. Men vi fick gjort lite nytta också. Vi var iväg och köpte tapeter till vårt sovrum. Pappa ska hjälpa oss att få upp dem på väggarna nästa helg. Ska bli skönt att få gjort ett av de tre sovrummen där uppe innan sommaren. Alexanders rum får vänta lite och "lilla rummet" (som kommer att bli bebisens sen) tar vi när det är dags att inreda där. Vårt sovrum känns mest akut, jag klarar inte av roströda tapeter à la 90-tal länge till....
Jag hoppas att vi kommer att få det helt klart innan det är dax att föda barn. Hade varit skönt att få upp lite gardiner, tavlor och annat så att rummet blir komplett.

Nu till helgen står hustvätt på programmet. David ska tvätta huset inför kommande målning. Sjäv tänker jag inte ens tänka tanken på att klättra upp i en byggställning just nu för att skrubba en fasad... Om jag ens skulle komma upp, tvivlar på det...
Egentligen känns det väl inte jättelägligt för oss just nu att måla om, men hela längan hade bestämt redan förra året att det skulle ske, men så blev det uppskjutet till i år. Så det är lixom bara för oss att gilla läget. Det var inte så länge man fick bo i ett gult fint hus, nu ska det få någon slags beige ton och en lite brunaktigare på knutar och foder etc. Det blir säkert jättefint det med! Även om jag inte hade hunnit tröttna på det gula än... 

Dax att försöka få lite sömn. Återkommer igen en annan dag.  

Nu är jag tillbaka!!

OJ! Vilket långt avbrott det blev... Här har verkligen varit smått kaosartat och jag har inte haft någon som helst ork eller lust att se åt bloggen. Tyvärr. Jag har tänkt på den många gånger och varit på gång att skriva något, men tanken har tyvärr inte övergått i handling.


Men nu tar jag nya tag (tror jag). Detta inlägget blir nog ganska långt, för det finns mkt jag vill skriva om som har hänt, jag ska bara komma ihåg allt också :)

Ska försöka dela upp det lite grand, men det mesta går ju in i vartannat.


Sjukdom

Vi kan börja med den största faktorn till min bloggfrånvaro. Sjukdom! Sedan vi flyttade så har vi inte varit annat än sjuka känns det som. Det har ju inte varit hela familjen på en gång (det hade nästan varit smidigast så hade man varit av med det!) utan vi har haft diverse åkommor i omgångar här. Jag kommer inte ens ihåg alla vändor. Alexander var sjuk på sin födelsedag (den kvällen spenderade vi på östras akut fram till kl 3 på natten innan vi äntligen kom därifrån - härlig födelsedag...) Efter det fick David en släng av något om jag inte minns fel, och sen började inskolningen på dagis. De 2 veckorna höll han sig kry lilleman (tack för det) men när han hade gått 3 hela dagar på dagis blev han hemskickad. Då hade han åkt på den diarré/magsjuka som vandrat på dagis i några månaders tid. Sen var han hemma i 1,5 vecka. I samma veva var David dålig o låg med någon influensa/feber i en vecka... Nu, när David o Alexander äntligen är friska igen så har jag åkt på världens förkylning med hosta o snuva o allt vad det är. Har varit helt matt i flera dagar. Hoppas jag blir bättre snarast. För nu orkar vi snart inte mer.


Alexander

Vår lille solstråle förgyller såklart tillvaron för oss. Han verkar trivas fint i sitt nya hem och i sitt rum. På dagis vet jag inte hur han trivs riktigt, jag o David trivs väl sådär med det kan man säga. Det är inte så lätt att älska ett dagis som består av tillfälliga baracker uppslängda på en gräsplätt, utan någon som helst rolig utegård (en gräsplätt med sandlåda på och några leksaker i ett skjul anser inte jag bidrar till någon stimulerande utelek). Avdelningarna är relativt nyöppnade (jan/feb) och personalen inte alls så synkad som man hade önskat (vi jämför ju givetvis med vårt gamla goa dagis i Floda som vi saknar mkt, typ det enda vi saknar sen vi flyttade...) Därför är vi väldigt glada att vi förra veckan fick ett nytt platserbjudande till Alexander, han har fått en plats på det dagis som vi hade som förstahandsval och som vi stod kvar i kö till. Så efter semestern får han börja där istället. Underbart!! Det ligger precis intill där han går nu och är helt nytt. Stora härliga ytor utomhus och jag har stort hopp om att det är fint på insidan också.


Man märker att Alexander lär sig nya saker varje dag och snappar upp det ena o det andra. Han är en bestämd liten herre som vet exakt vad han vill. Vi gör vårt bästa för att förstå honom, än så länge har han inte börjat prata sådär jättemkt, men det finns en hel del ord som han gärna använder.

När han inte får som han vill blir han hysterisk och vi har under de senaste veckorna haft en hel del duster med honom. Det tar på krafterna att ha en trotsig (för det måste väl vara trots?) 2-åring samtidigt som minst 33% av familjen varit sjuk och 33% (dvs jag) får mindre o mindre ork pga en växande mage...


Jag skulle kunna skriva massa detaljer på kul saker som händer, men då blir jag aldrig färdig här...

Jag bjuder dock gärna på den här från i morse, som jag fick av David på mail.

(Det är David som lämnar Alexander på mornarna, och just idag låg det en burk med vindruvor kvar i vagnen sedan igår. Den skulle ju Alexander givetvis ha, och att äta några vindruvor på vägen till dagis är ju inte livsfarligt, så det fick han...)


"Det gick fin fint imorse. Han insisterade på att gastkramande hålla i burken med vindruvor hela vägen fram till dagis. Äta några gick dock absolut inte för sig!
Väl framme fick jag honom att släppa burken med löfte om att han fick ta med sig EN druva i handen in till dagis. Det var överrenskommligt enligt honom. Alla mindre barnen som var där såg snabbt att Alexander hade en vindruva i handen och flockades kring dörren mellan hallen och "dagis". Alla hade stora ögon för denna druva... Efter 30 sekunder fick det vara nog tyckte vår son och sa AKTAAAA och gick rakt igenom högen med andra barn som stod ivägen för honom och vägen till leksakerna."


:)


Huset

Huset ja... Vi gör så gott vi kan för att komma i ordning. Det är en hel del kvar, men det är inte lätt att vara effektiv när någon är sjuk hela tiden.

Nu börjar iaf tvättstugan bli totalklar, det är ett par små detaljer kvar (beslag på skåpsluckorna o ett par saker till). Jag njuter i alla fall varje sekund av att ha en ren o fräsch tvättstuga med utgång rakt ut på altanen så det är lätt att hänga ut tvätt när man önskar.

Vi skulle ju även ha fixat med köket nu under våren var det tänkt, men det har inte funnits en möjlighet. Att tapetsera om de tre sovrummen här uppe står också på To Do-listan. Det får komma när ork finns. Just nu känner vi att det är prio ett att komma i ordning med det vi har här och bli av med alla flyttlådor.


På utsidan har vi fått lite ordning. I helgen har vi planterat lite växter i krukorna och utemöblerna är framme. Vi har även invigt grillen för i år. Så sommarkänslan har infunnit sig även hos oss. David har också spolat rent altanerna och balkongen med högtryckstvätten, så nu är det rent o fint.


Vi trivs verkligen som fisken i vattnet här och saknar inte Floda för fem öre... Jo, EN sak saknar vi väldigt. Vårt garage! Vi hade ett stort härligt garage som var brett och hade gott om förvaringsutrymme. OCH eldriven garageport. Nu har vi ett garage som är så smalt så jag har aldrig skådat något liknande. Vi funderar på att köpa en större bil... men alltså, hur får man in den? Vi får nog snarare satsa på en Smart Car J Det är verkligen på gränsen att jag ens kommer in o ur bilen just nu, jag får se till att tappa så många av mina överflödiga kilon som möjligt sen, snabbt efter förlossningen :)


Bröllopspresent

För ett par veckor sedan (helgen den 19-20 april) var jag o David på Thorskogs slott. Det var ännu en av våra många fina bröllopspresenter som vi fick när vi gifte oss. Det var en fantastisk helg och vi bodde högt upp i ett fint slottsrum. När vi kom dit på eftermiddagen bjöds vi på Afternoon Tea. En fantastisk buffé med scones, snittar och kakor av alla de slag var uppdukad. Efter det tog vi oss en härlig promenad i det underbara vädret.

På kvällen bjöds vi på en 4-rätters middag. Allt smakade kanon. För David smakade det nog ännu bättre, eftersom han kunde dricka vinerna till maten som givetvis var framtagna för att passa varje rätt. Själv fick jag hålla mig till det alkoholfria alternativet. Det går ju såklart bra det med, men det är vid just sådana här tillfällen som man gärna hade njutit av drycken också. Jag får njuta vid ett senare tillfälle.


Dagen därpå åt vi slottsfrukost o njöt av den sista tiden på slottet innan det var dags att bege sig hemåt. Alexander var hos farmor o farfar och var vid tillfället inte frisk (magsjuk) så vi vill hem o ta över så snabbt som möjligt.

Stort tack säger vi till kjell o Iréne för den fina presenten och tack för att ni var barnvakter när vi var borta!


Övrigt

Haha, vi vilken dålig rubrik. Men det har ju hänt ganska många små saker under tiden det varit tyst här på bloggen. Jag kan ju givetvis inte berätta om allt.


Och nu kommer jag inte på något bara för det...


Kan i alla fall meddela att vi bokat in en semestervecka i Skåne. Något måste vi ju komma iväg på känner vi, även om vi får en liten ny bebis i familjen. Så vi tar en tur med mina föräldrar till ett hus som vi har hyrt. Så kommer det säkert bli några utflykter därifrån. Kanske över till Helsingör en dag och kanske kunna hälsa på lite släktingar. Så vi hoppas på fint lagom varmt väder och en go bebis som är lätt att ta med sig på roliga saker :)


Nu får jag nog avsluta för den här gången. O jag törs nästan lova att det inte ska dröja så länge igen till nästa gång.

Det här blev ett långt inlägg, och totalt utan bilder. Helt emot all lämplig bloggstandard. Hoppas ni står ut. Jag hoppas kunna börja blogga "som normalt" snart igen.


RSS 2.0