Back in business

Sådär ja, då känner jag mig som människa igen. Äter fortfarande penicillin förstås, och är väl inte helt helt kry i lungan, men det känns bra ändå och jag har fått massa energi. Man ligger ju och våndas över allt man inte hinner göra när man är sjuk, och nu när jag är uppe ur träsket igen så finns det små vardagliga saker som jag orkar bry mig om helt plötsligt. Nyttigt att ligga däckad emellanåt! :)

Helgen flöt på, jag tog det rätt lugnt, men hade ändå en del ork till vissa saker. Lördagen höll jag mig dock hemma för att känna av läget. På kvällen var det ju melodifestival. Inte så mkt att säga om den, en av låterna var okej, den gick vidare. Sen var det inte så mkt mer att hänga i julgranen. Fröken programmeldare var sådär, lite väl klämkäck. Jag har lite svårt för när det ska vara roligt i precis varenda mening man yttrar. Vi får se hur kommande lördagar blir. När vi satt där och tittade så mindes vi tillbaka till den 8 mars förra året, dagen då vi flyttade in här. På kvällen när alla våra underbara flytthjälpredor hade lämnat oss och Alexander hade somnat i sitt nya rum skulle jag och David se melodifestival.... Det var bara en liiiiiten detalj som saknades. Antennsladd!!! Vi hitttade den verkligen inte i en enda låda! David tom sprang upp till ICA för att se om de hade ngn, men icke. Vi satt här utan TV och lyssnade på melodifestivalen genom väggen. Vi upptäckte nämligen i samma stund att detta radhuset är inte i närheten av så ljudisolerat som det var i Floda. Vi kunde höra grannens TV :D Det kunde vi aldrig i Floda.
(Helgen därefter när finalen var, den 15 mars på Alexanders födelsedag, så hade vi inte några problem med vårt eller gannarnas ljud! Då satt vi i väntrummet på östras barnakut med sjuk Alexander. "Som tur var" hade han kräkts på dagen, så v vi fick sitta lite avskilt med egen TV i "kräkväntrummet" :))

Tillbaka till nutid! Den här gången kunde vi som sagt både se och höra, på vår egen TV.

I söndags tyckte jag det var dags att åka ut lite och känna på det verkliga livet. Jag och Alexander tog en utflykt. Jag hade lovat honom ett besök i leksakasaffären. Först åkte vi till Allum för att kolla slutrean på Polarn o pyret. Men det fanns ju inget kul där. Alexander tycker ju dock att deras tågbana är kanon, så han klagade inte. Efter en lunch åkte vi till Tys R us på Backaplan. Jag tänkte att vi skulle hitta någon fin Blixten-bil eller Kungen eller någon av de andra där. Alexander är nämligen totalt såld på Cars (filmen) just nu. Men det fanns inget bra. Vi har hittat ett helt set med 15 av bilarna från filmen som vi funderar på att beställa till honom i födelsedagspresent. Problemet är bara att det är från USA det måste beställas då. Känns så meckigt. Men det får gå.

Igår var vi på BVC för viktkontroll av Josefin och 3-årskontroll av Alexander. Det gick väl sådär, han var inte helt samarbetsvillig. Men jag tror att han gick igenom besiktningen. Nu väger han ca 12,5 kg. Ingen tungviktare direkt.... Tror att det finns typ 1-åringar som väger det?? Det låter lååångt borta i den värld vår familj lever i. :)
Hörde på radion idag att var 5:e 5-åring i en svensk studie med 17 000 barn väger för mycket... Det känns inte som att vi är i riskzonen!

Idag har Alexander varit på dagis igen. När vi kom så var alla barnen på väg ut. Aelxander blev såklart vansinnig. Han gillar inte att vara ute när han kommer (tvärt emot i höstas, då älskade han det!) han vill in och leka. Andra dagar har de låtit honom vara inne med den fröken som stannat kvar på insidan och ev något barn till, men idag var ingen kvar inne, alla skulle ut i den yttepyttelilla snön som föll. Så jag lämnade en ledsen älskling på dagis idag, det känns alltid lite jobbigt i mammahjärtat, men jag vet ju att han snart blir glad igen, när han väl kommer på andra tankar och glömmer att han ville varit inne.

David kom hem från jobbet och mår inte alls bra, feber antagligen. Lovley! Då kör vi ingång med nästa sjukpass då! Det är ju så roooligt menar jag. Jag lagade egna fiskpinnar till middag idag, det blev över föväntan. Jag tog helt enkelt ett torskblock och skar det i skivor som jag saltade, doppade i ägg och sen i ströbröd. Sen stekte jag. Jättegott! Till och med Alexander åt av fisken och inte bara paneringen! David tyckte det verkade jättegott, men hade ingen aptit...

Nä, nu får jag nog avsluta, är det någon som orkat läsa såhär långt? Ska försöka ladda upp lite bilder snart igen, men orkar inte just ikväll. Tvätten väntar! (Man har ju kommit lite efter när man varit sjuk)

Hej svejs!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0