Varför bloggar jag?

Ibland funderar jag på varför jag bloggar. Och ibland får jag frågan av andra varför jag gör det eller varför jag började. Jag lägger ju faktiskt ut ganska så mycket information om vår familj som blir helt offentlig. Varför gör jag det? För vem gör jag det?

Det startade den 26 maj 2006 mitt i bygget av vår nya entré i Floda :) Jag hade fått upp ögonen för vad en blogg var och tyckte det kunde vara kul. Alexander var ca 2,5 månad och jag var mammaledig. Jag tänkte att genom att blogga så kunde jag hålla våra vänner och släktingar informerade om vad som händer i vårt liv, samt visa bilder på Alexander. Så att jag slapp sitta och maila om och om igen och berätta samma sak.

Bloggen har sedan dess levt ett ganska så bra liv tycker jag, jag har hållt igång den hyfsat, med några undantag, tex förra våren. April 2008 är den enda månad sen starten som inte fått ett enda inlägg. Det skyller jag på graviditet, flytt, renovering, dagisinskolning, sjukdom, sjukdom och så lite sjukdom till!

Jag har gjort 364 inlägg, detta är nummer 365, på mindre än 3 år. Dvs, det är ungefär ett inlägg var 3:e dag i snitt. Inte så himla dåligt väl?

Jag hade kunnat kämpa mycket mer för att få massa besökare, registrera mig på massa ställen och fixa. Men det har jag inte gjort. Anledningen - jag skriver ju främst för att våra närmsta ska kunna ta del av vårt och barnens liv. Jag är glad att jag har ett troget antal läsare som tittar tillbaka titt som tätt. Jag vet ju vilka vissa av er är eftersom ni lämnar kommentarer eller har berättat att ni läser bloggen. Men ni är även en skock väldigt anonyma besökare. Det har ni all rätt att vara (jag kanske är inne o snokar på er blogg också!?), men såklart hade jag ju varit väldigt glad om fler ville ge sig tillkänna. Jag lägger en hel del tid på att skriva inlägg och fixa med bilder etc. Alltid kul att få veta vem som är här och tar del av det. :)

Så för vem är det jag skriver nu då? Och varför gör jag det? Som sagt, från början var det för att hålla våra nära och kära uppdaterade. Nu har det blivit lite mer som ett sätt för mig att dokumentera vad vi gör. En dagbok helt enkelt. Om än väldigt offentlig (vilket innebär att det ändå är en hel del som inte skrivs ned...). Allt vill man ju faktiskt inte dela med arbetskamrater, släktingar, kompisar, grannar mm mm ;)
Ibland sätter jag mig och tittar tillbaka på någon måndad för ett par år sedan. Det är rätt kul att minnas saker som vi gjort och som jag kanske inte hade kommit ihåg på samma sätt om jag inte hade skrivit om det. Så nu kan jag säga att jag skriver till mycket stor del för vår egen skull, men är såklart glad att ni besökare tycker att det är såpas trevligt att läsa att ni återkommer ;)

En sak jag verkligen bör lära mig är att skriva kortare inlägg.... ni som orkat läsa hela det här är värda en eloge :)

Ha det en underbar söndagkväll kära läsare, och välkommen tillbaka! Kanske lämnar även du, som inte brukar göra det, ett spår någon gång i framtiden?

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Linda

Då blir jag den första att skriva en kommentar på detta inlägg!!! Håller med om att det är jättesvårt att veta vem som läser ens blogg för det är ju väldigt få som lämnar kommentarer.Lite synd faktiskt...

Men det är min nya "hobby" att läsa bloggar. Från kändisar till grannar. Hi hi! Och även att skriva blogg såklart!!! Ha det bra! Kram Linda

Postat av: Helén

hejhej, nattar du oxå barn;) ?

det är kul att läsa din blogg, speciellt eftersom barnen är i samma ålder ungefär är väldigt imponerad över att du orkar skriva o fixa så mycket..förresten, nu borde ert kök vara klart.. hm, jag får väl se det om en månad då förhoppningsvis!Kram

2009-02-15 @ 19:23:38
Postat av: Caroline

Hej på er!

Ja, att kommentera är ju frivilligt, men man är ju minst sagt nyfiken som "bloggägare" :)Helén - Ja, jag nattar, fortfarande!! För i samma stund som Josefin somnade (var lite seg idag) så vaknade Alexander igen. Och nu ligger han där o vrider o vänder på sig och springer upp lite då och då. Suck!

Köket ja...eller nä! Luckorna är inte beställda än, FY på oss (mig), så det kommer tyvärr inte att vara klart om en månad. Lev. tiden är längre än så :( Måste beställa... snarast! On my "to do list"!!!

2009-02-15 @ 20:30:59
URL: http://ninnana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0