Läst

För några dagar sedan läste jag ut dessa två böckerna, av Katerina Janouch. Precis i min smak. Familjeliv, lite spänning och en huvudperson som arbetar som barnmorska på förlossningsavdelning - vilket innebär att även denna miljö skildras en del. En väldgt bra mix av allt. Bedragen och Systerskap är de två första delarna i serien om Cecilia Lund. Den tredje delen, Hittebarnet, släpps nu i september. :)

Fram tills des får jag roa mig med att läsa något annat. Just nu är jag inne i "Smärtpunkten : Lars Norén, pjäsen Sju tre och morden i Malexander" skriven av Elisabeth Åsbrink. Jag hörde hennes sommarprat på P1 och blev inspirerad att läsa hennes bok...

13 år

Igår rensade jag lite i köksskåpet, för att få plats med våra nya muggar jag köpte på Ullared. Nytt in = gammalt ut! Och inne i ett hörn hittade jag den här muggen som jag fick när jag tog körkort. Handmålad av mammas fd. kollegas fru speciellt till mig.

Där står datumet när jag fick mitt efterlängade rosa kort att ha i plånboken, och minsann, det var just igår för 13 år sedan som jag äntligen fixade uppkörningen. :)
Just denna mugg är ett roligt minne, så den gör jag mig inte av med, men några andra udda muggar åker iväg i soporna.

Och på tal om bilar... igår var David iväg och fixade vår fula buckla (äntligen) som vi haft precis ovanför vänster framdäck. Den har varit där sedan i höstas när David hade bytt däck på bilen. Av någon underlig anledning så har tydligen ett av våra nyss byta däck (som vi förvarar på en hylla längst in i garaget) ramlat ner (!) och orsakat denna buckla. Jag såg däcket under en hel veckas tid på golvet i garaget och funderade på varför David inte lagt det på hyllan... Men jag såg inte bucklan (hur ofta går man o letar efter det på sin bil?? Aldrig om ni frågar mig!). Och sen när David använde bilen nästa gång fattade han ingnting... Hur kom däcket dit och varför har vi en buckla? Jaja, sen dess har den varit där, det är ju ofast inte helt billigt med plåtskador.

Men igår åkte David till buckla.se och fick det åtgärdat. Helt gratis! Lite smått komiskt, men när han var där så pratade han lite med killen som jobbade med vår bil och kom in på att han "jobbar med bredband"... Och vips hörde en annan där det och "bjöd in" David på kontoret för att åtgärda deras inställningar. De hade inte kunnat fakturera på en månad eller vad det var, så nu löste David problemet och de var överlyckliga. Bucklan är borta från vår bil, vi betalade inte nått. :)) (750 kr skulle det ha kostat utan datorsupport, och jag måste säga att det hade jag sett som ett kap det med! Allt som inte är 4-siffrigt är billigt när det handlar om bilar!)


Shoppingfynd

Eftersom jag är minst sagt seeeeg med att producera våra semesterrapporter (ja, nu har jag flera på hög!) så sticker jag in och rapporterar om lite shoppinglycka sålänge. Semestern summerar jag någon annan dag. Kanske när den är slut, för jag har ju en vecka kvar :)

I fredags åkte jag o mamma en sväng till Ullared. Hade några saker som behövdes och då "måste" man ju dit! Jag fick tag på nästan allt, t ex täcke till josefins nya säng, regnställ till Alexander, nya köksgardiner mm. Jag fick inte tag på kudde till Josefin (de var slut) eller vinterjacka + byxor till Alexander (var lite dåligt med snygga vinterkläder till barn, farmför allt till killar).

Här är iaf lite av mina fynd.

Jag har precis nu satt upp våra nya gardiner i köket. Vi kör grönt fram till jul:


Och så kunde jag inte motstå dessa ljusstakar för blockljus, så det blev ett para sådana också. I mina gömmor här hemma hade jag två passande gröna ljus:

= onödigt köp nummer 1

När vi var på heminredningsavdelningen så var min kundvagn oroväckande tom. Den brukar vara fylld till bredden (ja nära på i alla fall) när man kommer hit, och detta var vi ju tvugna att göra något åt, så här kommer ytterligare några "onödiga" köp:


= onödigt köp nr 2 (119 kr)


= onödigt köp nr 3 (ca 15-20 kr styck)


= onödigt köp nr 4 (9,95 kr/styck)

Ja, eller onödigt och onödigt.... Sånt som inte stod på listan :) Men något kul måste man ju få köpa också. Nu ska några andra kaffemuggar ut ur skåpen. De söta burkarna kunde jag inte motstå, var egentligen tänkta till Josefin att ha i sitt kök, men jag får se om det blir så ;)
Sen får vi se om den där brännaren till créme Brulée-setet håller måttet. Hoppas det!

Nu måste jag äta ngt. Börjar bli hungrig för första gången idag sedan jag och David var och åt sommargrillbrunch på Incontro idag kl 13.  Den var väldigt smarrig.

Tjingeling sålänge.

Semester halvtid

Nu är det halvtid på min semester. Jag har haft två veckor, två är kvar. I morgon börjar David jobba :( Känns tråkigt. Men vi har ju ändå hunnit med en del på våra 2 veckor om vi haft ihop. 9 nätter i Skåneland och 2 nätter i Köpenhamn. Det är godkänt. Känns som vi har varit väldigt aktiva, för att vara oss i alla fall :)

Rapporter från båda semestrarna kommer så snart det är klart. Det blir ju några bilder att gå igenom och välja ut och beskära och skriva texter och så. Det tar sin tid och jag gör det när jag har lust, men förhoppningsvis så ska det vara klart inom en inte allt för avlägsen framtid ...

Jag bjuder på ett smakprov sålänge :)


En av alla läckerheter man kan äta i Danmark :)
Konstigt nog så toppades inte just denna anrättning av remouladsås, det gör ju annars det mesta i vårt kära grannland. Fast det är ju så gott, så det gör ju inget ;)


Stor tjej = stor säng

Idag har vi tagit ner Josefins säng från vinden där den legat och väntat sedan vi fick den samtidigt som Alexanders (det är en våningsäng egentligen). Nu är hon över två år och då får man en stor säng i vår familj :)

Så nu ligger hon där inne och har en dejt med barbapappa och alla gosedjuren som sitter på hyllan... vi får se hur lång tid det tar innan hon somnar... Förut har hon ju inte haft tillgång tll sina nallar i alla dess storlekar och kulörer när hon sovit, snutten har räckt långt. Vi får se om vi kan låta nallarna sitta kvar på hyllan eller om de "stör" somnandet för mycket ( = ska lekas med istället för att ligga ner o sova).

Såhär såg det ut vid läggdags.Sommarläsning

Jag har haft en svacka i några år, inte alls läst så mycket böcker som jag brukade innan barnen kom... Men på semestern brukar jag kunna klämma några stycken. Den senaste veckan har jag läst dessa två. Jag har inte läst något av dessa författare innan, men jag gillar genren. Av de båda titlarna på bilden så gillar jag den översta bäst.

Nu väntar jag på en ny omgång böcker som är påväg hem till mig från Bokus :) Det är väldigt avkopplande med lite verklighetsflykt emellanåt, så jag ska se om jag kan hålla igång läsandet även in på höstkanten!

Bushuset

Igår blev det en tur till Bushuset. Vi fick med oss grannarna också, så Alexaner o Josefin hade en kompis att leka med.

Eftersom vi var 4 vuxna och 3 barn och bushuset inte är gigantiskt (det är snarare väldigt lagom om man jämför med Lek - & buslandet) så kunde mammorna större delen av tiden sitta lugnt och skönt i en soffa och softa. Sönerna skötte sig mer eller mindre självt och Josefin aktiverade David :D
Det var väldigt lagom med folk så man hade god uppsikt över var alla befann sig. Kanon helt enkelt.


Det blev bara några få bilder tagna och ingen var speciellt bra. Så ni får hålla tillgodo med denna suddiga dokumentation. Josefin och Alexander hoppade och studsade och åkte rutschkana i ett i 2 timmar. Så svettigt! Josefin som älskar att hoppa var i paradiset!

Idag har vi varit hemma o fixat lite. David uträttade ärenden på förmiddagen och jag hade lite saker att fixa på eftermiddagen (=shopping) :))

För er som väntar på en Skånerapport från vår vecka i Degeberga så kommer den snart. Den är påbörjad, men jag måste bara ta tag i att få ordning på alla bilder.

RSS 2.0