Alexander 4 år ♥♥♥♥

Idag är det den 15 mars. Vi säger HIPP HIPP HURRA för vår ståra kille som fyller 4 år. I eftermiddag, kl 15.53 närmare bestämt, är det exakt 4 år sedan han tittade ut. :)

Födelsedagen firades redan igår med kalas för de närmaste, dvs far -och morförldrar och faddrar. I lördags skulle han haft ett litet kalas för några kompisar också, men vi fick flytta det till nästa helg pga att Josefin hade hög feber tors-fre och natten till lör. Igår var hon dock piggare igen och vi kunde genomföra söndagens planer.

I lördags kväll stod jag och lagade 3 lasagner som vi skulle äta idag. Dock tabbade jag mig och brände vid såsen :( Men jag chansade o gjorde klart ändå. Igår morse när jag provsmakade så gick det inte att äta dem. Eller, jo det gick att äta dem, men det var inte så bra så jag kunde tänka mig att bjuda på dem. Så kl 9 på morgonen ringde jag mamma för att höra vad hon tyckte, och vips hade vi bestämt en ny meny. Min snälla söta mamma åkte iväg o handlade ny köttfärs och massa bönor och så kom hon hit o lagade världens godaste cilli con carne istället. Tack goa mamma! ♥ Till detta hade vi en stor skål med sallad och lite vitlöksyoghurt, samt bröd o smör. Alla åt och var glada och verkade nöjda :)

Till kaffet hade vi två olika tårtor som jag hade bakat. Jag hade först tänkt att köpa tårta, men så blev det inte av att vi bsetällde och dessutom var inte det konditoriet där vi gärna beställer öppet på söndagar. Att göra själv blev desutom blligare. Godare vet jag inte... Den ena tårtan bestod av köpt tårtbotten med chokladsmak och på de två lagren hade vi vispad mjölkchokladgrädde (man värmer grädden till nästan kokpunkt, och rör ner choklad tills den har smält, kyler ner till kylskåpskall o vispar sen upp den) med skivad banan och vaniljgrädde (marsankräm och vispgrädde blandat) med mosade jordgubbar. Sen grädde runt hela härligheten och dekoration i form av godis och lite jordgubbar. Den blev smarrig och var ju extremt lätt att göra eftersom det bara skulle vispas ihop o monteras. :)  
Den andra tårtan var om möjligt ännu lättare att göra. Vaniljvisp med hackad daim mellan två marängbottnar. Lite grädde uppepå och dekoration med små söta chokladhjärtan som jag hittade bland tårtpyntet i affären. :) Denna var god, men lite i sötaste laget...

Alexander fick massa fina presenter. Böcker, massor av pengar (som ska användas att köpa lite nytt till hans rum nu när vi ska renovera där), en cykel, en jordglob med lampa i (som han ska ha på sitt skrivbord sedan när vi köpt det), ett par snygga jeans och lite annat.

Tack alla underbara för de fina presenterna ♥ (Fler bilder kommer lite senare.)

Vid kvällsmaten som våra två mycket trötta barn åt innan läggdags sa Alexander att han tyckte att det hade varit ett väldigt roligt kalas. Det värmer när man får höra något sådant helt spontant ♥

Idag har vi grattat Alexander nu på morgonen. Det kommer i ett senare inlägg. Jag hinner inte få med det här och nu när jag ska till jobbet snart. (Detta inlägg förberedde jag i går kväll)

Föräldratidningar bortskänkes

Min blogglust har lagt sig på någon hylla och väntar på att bli framplockad igen. Jag får se när det blir, men just nu är inspirationen noll. Jag har istället ägnat en liten stund till att rensa bland alla tidningar som skräpat i sovrummet ett bra tag nu.

Det blev 3 högar, en med Vi föräldrar, en med Mama och en med släng.
Så nu undrar jag, är det någon som vill ha lite föräldratidningar. Säg till, så är det bara att komma och hämta. Det är inga hela årgångar, men rätt många tidnignar från de senaste 2 åren. Synd att slänga dem om det finns någon som vill läsa!

Update: tidningarna har fått ett nytt hem sedan en tid tillbaka! :)

Roligare kan man ha för pengarna

Schmack sa det! Det var i fredags efftermiddag när jag körde hem från jobbet. Vips så hade vi en fått en kyss rakt i vindrutan och en snygg stjärna på plats. Vi som hade så fin vindruta utan några stenskott.

I morse när jag körde till jobbet satt jag och tittade på "underverket" och insåg att jag skulle ta tag i att ringa o boka tid för en lagning på momangen. Så fort jag bara kom fram till jobbet...

2 minuter senare när jag tittade lite extra på vindrutan var det för sent. Nu har vi en tjusig halvmeterlång spricka. Bara att byta ut hela skiten! 200 belv genast 1700 i självrisk. Passade på att boka nästa service när jag ändå var på g o ska lämna in bilen, så då går ju typ 3500 kr till. Skitkul!

Jag hatar bilar!
(...eller nä, jag älskar vår bil, men hatar kostnaderna, någon miljonär får gärna anmäla sig frivilligt och betala våra lån, försäkringar, vägskatter, bensin, bilbarnstolar och hela skiten!)

RSS 2.0