Mars

Oj, vad hände med den här månaden? Den rusade iväg och blogglusten var ju inte på topp direkt. Så idag, på månadens sista dag känns det som att jag tvingar mig till en resumé. Det är ju trots allt så att jag vill hålla igång bloggen, för min egen skull. Det är så himla kul att bläddra tillbaka och läsa om vad vi gjorde för några år sedan.

Sååå här kommer det, ett tråkigt inlägg som ni säkert ändå inte kommer att orka läsa… ;)

Första helgen i mars, dvs den 4-6e så var jag och David iväg på en kryssning till Kiel. Det var en julklapp till oss från Davids föräldrar. Barnvakt ingick. Så medans vi hade det trevligt på båten och i Kiel hela lördagen, så hade barnen kul med farmor och farfar. Våren hade anlänt till den nordtyska staden och uteserveringarna var fulla av folk! Här i Svea rike hade vi inte rikligt nåtts av vårsolen då. (Men det har vi ju nu som tur är!)

Helgen därpå
var det dags för första kalaset för att fira Alexander. Han fyllde 5 år den 15 mars. Stora killen! Så lördagen innan hans födelsedag hade han barnkalas med några kompisar som kom hit. På tisdagen när han fyllde så kom hans faddrar och syssling på besök. Och på lördagen därpå, hade vi kalas med mor- och farföräldrar. Det blev ett himla massa kalasande här, var inte riktigt tänkt att det skulle bli så splittrat, men nu blev det så. Josefin är helt förvirrad  och frågar var och varannan dag om vi ska ha kalas. Nu börjar det dock lägga sig, så nu har hon kanske förstått att det är först i juli nästa gång som det blir kalas i den här familjen. :)

Alexander var i alla fall nöjd med sitt födelsedagsfirande och sina presenter. Han fick bla en ny cykel + hjälm, spel till sitt Nintendo DS, radiostyrd bil och en ukulele.

Förra helgen
var det soligt och härligt på lördagen. Vi var iväg hela familjen och uträttade lite ärenden. När vi kom hem blev det utelek en stund och jag planterade lite vårblommor i krukorna utanför. Hade köpt lite penséer och lökväxter.  Det behövdes för att pigga upp vår entré. Våra vissna ljung som var platta av all snö som tyngt ner dem såg för tragiska ut! På söndagen kom dock kyla (minus 6 grader hade vi väl iaf tror jag) och massa snö, så blommorna kanske inte direkt jublade! Och inte jag heller… Men nu har de tinat upp här under veckan och trivs fint ;)

Det har ju hänt massa olika smått och gott här under månaden som man borde bloggat om, men lusten har som sagt inte funnits. Så nu blev det lite kort om vad vi gjort på helgerna. Under veckorna har vi ju jobbat som vanligt. Några vab-dagar har det väl också varit.  

I morgon är jag ledig. Det ska bli så skönt. Det är hysteriskt mkt att göra på jobbet och det är kul, men stressande när man inte hinner med. I helgen har vi inte några direkta planer. Lite småsaker som ska fixas med. Däckbyte bla. I får se vad det blir.

Det här blev ett riktigt trist inlägg, men som sagt, har mest skrivit det för mig själv. Så att jag ”kommer ikapp” lite. Några bilder har jag tyvärr inte ork med denna gång. Ska försöka kompensera upp med det i kommande inlägg.


Mellominnen

Finalen i melodifestivalen 2011 är just avslutad. David jublar över att hans favorit vann. Själv kan jag känna att jag inte bryr mig så mkt.

Under kvällens final slog oss följande:
För 5 år sedan...
(den 18 mars):
Satt vi i vårt radhus i Floda nyss hemkomna från BB med älskade Alexander 3 dygn gammal. Han invgde sin första natt i sitt hem med att sova på soffan framför melodifestivalen.

För 3 år sedan...
(den 8 mars):
Satt vi nyinflyttade i vårt nuvarande hus, utan fungerande antennsladd (eller snarare vi hittade den inte i flyttkaoset) och kunde inte se på melodifestivalen. Vi fick höra låtarna genom väggen från grannen istället. ;)

En vecka senare...
(den 15 mars):
fyllde Alexander 2 år och vi satt på östras akut med honom. Där blev vi sittande till 3 på natten och hann gott och väl se hela festivalen på tv i väntrummet. Han hade dessutom kräkts på dagen, så vi fick sitta i ett ett "eget" väntrum och kunde själva bestämma kanal på tvn :)

RSS 2.0