Utelek

Varma dagar! Helt underbart. Barnen är ute och leker av sig på gräset när vi kommer hem. Igår hoppade de länge runt på sina nya "hoppbollar" (vad heter en sådan där?) Josefin kallar den för napp! :)

Och idag blev det vattenlek som slutade med "bad i spann" :)

Godkänd

Nu är vår pärla till bil godkänd av bilprovningen. Känns bra. Dock med en liten anmärkning då vi tydligen hade en liten lampa som gått sönder. Jag får väl åka förbi Toyota och byta den någon dag.
Intressant i sammanhanget är också att vår dragkrok inte var registrerad!? Det skulle vi tydligen gjort själva efter att den monterats när vi köpte bilen... Intressant att ingen berättade det för oss!

Veckomeny

Jag är urkass på att planera middagar under veckorna. Det är oftast så att man står här "fem i fem" på eftermiddagen och funderar på vad man ska ta fram ur frysen och laga till...
I början av året följde vi veckomenyerna i boken "6 kilo på 6 veckor" ganska så bra... Det var underbart att läsa innantill varje dag vad man skulle laga. Förutsatt att man hade köpt hem ingredienserna :)

Men sen dog den "rutinen". Väldigt dumt.
Men nu så! Nu har jag just noterat på ett block här vid sidan om vad vi ska äta under veckan. Vår meny blir som följer:

Måndag
Rester från dagens grillning, dvs bulgur, ryggbiff och korv ska på något vis komponeras ihop med div grönsaker som kyl och frys erbjuder. Det blir nog fint :)

Tisdag
Falukorv med Ajvar relish och en vitkålssallad med majonnäs och senap till det. (en favorit från ovan nämnda bok)

Onsdg
Kycklingfilé med smak av färska örter, serveras med squashtagliatelle och en klick matlagningsyoghurt.

Torsdag
Jag är ute med jobbet, jag överlåter med varm hand planeringen åt min make ;)

Fredag
Grillad (om vädret tillåter) fisk i någon form, färsk sparris i foliepaket på grillen, räkröra med creme fraiche och andra goda tillbehör. Potatis till make o barn.

Smaklig måltid :)

Soliga söndag!

Ännu en dag med sommarsol är förbi. Så underbart väder. Nackdel: man får inte gjort vad man ska på insidan av huset!

I morse fick jag ett trevligt sms från Lina som underade om hon och Tuva fick komma på besök ett par timmar idag. Och det fick de ju såklart. Josefin uppskatte mycket att få hit en lekkompis en stund.

I övrigt kan man inte påstå att det hänt så mycket dramatiskt. David har oljat in hela staketet på vår altan, bara golvet kvar... Tvättmaskinen har gått några varv... Vi har grillat gott till middag och premiärätit på altanen på baksidan för iår. Premiärklippt gräset också...

I morgon väntar, förutom jobb även premiärbesiktning av bilen... Nu är den tre år och ska börja kontrolleras. Den detaljen överlåter jag dock åt min man, himla käckt att man kunde boka kvällstider. Så han åker dit efter middagen ;)

Det blev en kort statusrapport idag, men jag vet inte om det fanns så mycket kul att förmedla... Återkommer en annan dag.

Dagens ord: Premiär! :)

Tillägg till inlägget nedan

Försökte lägga till dessa bilder till inlägget nedan, men det blev bara error.
Så det får bli tillägg i ett nytt inlägg.


Årets färska kryddor i "köksträdgården" är: Mynta i den höga krukan (aldrig haft
förut, kul att testa), Rosmarin, Citrontimjan och Timjan i den runda krukan i mitten
(3 st favoriter), Basilika längst till höger (tror inte jag klarar dessa två plantor jag satt
här, men jag testar), och en liten Oregano i lerkrukan (överlevd från en vanlig
"engångskruka" man köper i mataffären)


Och såhär ser vår super-braiga tvättbalja i badrummet ut. Snyggare än en plastvättkorg
och lätt att bära ner och tömma i tvättstugan när den är full!

Lördag i sköna maj

Idag har vi haft ytterligare en underbar dag i härligt solsken. Senaste veckan har varit kylig (snön yrde en morgon när jag körde till jobbet, Alexander var mkt exalterad av snön, Josefin trodde att hon skulle få julklappar...), men vad gör väl det när helgerna är varma och sköna! :)

Dagen började med städdag här i området. David var ute städade, och jag fixade lite här utanför oss. Planterade årets kryddträdgård. Underbart att ha färska kryddor hela sommaren att bara klippa av och lägga i maten. Jag försökte övervintra förra årets uppsätting men det gick inget vidare. Så jag köpte nya istället. 100 spänn 4 för kryddor är det värt en gång om året tycker jag. Har inte tagit ngn bild på dessa, men det återkommer jag kanske med någon dag... 

Efter städning och traditionsenlig korvgrillning och fika i vår länga så  var det dags för oss att åka på nästa event. Kalas på Tjörn. Mycket gott och trevligt som vanligt hemma hos Davids kusin som fyllde år denna soliga goa dag. Efter mat och smarrig tårta tog vi en liten promenad ner till havet och kohagen. Josefin såg mycket fram emot att få träffa "koarna". Tvärr var de låååångt borta i hagen. Vi fick gå en rejäl bit och kryssa mellan komockorna för att få en skymt av dem. Tyvärr var de så långt borta så man såg dem dåligt. Vi roade oss med att kasta lite macka med ostronskal istället. Josefin var lite besviken att hon inte hade fått klappa kossorna.... (!!!)

David har fotat lite med sin braiga kamera, men de bildera har jag inte ork att kolla nu. Men en bild han tog med sin mobil kan n ju få se.

Alexander på berget:Kom just på att jag inte bloggat något från förra helgen heller. Det var soligt och varmt även då. Valborg på lördagen och vi var på Hard Rock cafe och åt middag på eftermiddagen. Sen tittade vi på Cortegen innan vi tog buss tillbaka hem. Lyckat! Barnen tryckte det var spännande med cortegen, Josefin var mest road av hästarna (som Polisen red på först i hela tåget). Hon väntade hela tiden med spänning på när det skulle komma fler hästar.... Jag hoppas inte att det där hästintresset är här för att stanna... ( Lite "småfarligt" att hennes dagisavdelning brukar ta promenad upp till stallet här ibland.... kan sätta igång massa tankar hos en treåring, om att bli en hästtjej, men det kommer inte på tal!) :)

På söndagen gjorde vi inte så mycket spännande alls. Vi tog en tur och shoppade lite sommarskor till barnen. Var på 421 i Sisjön. Bolagret hade halva priset i typ hela butiken och jag fyndade en stor plåtbalja som det står "TVÄTT" på. Den har vi i badrummet till våra smusiga kläder. Skönt att slippa ha en ständig hög av smutstvätt på golvet, innan kläderna transporteras ner i tvättstugan för att sorteras i våra fem tvättkorgar där.
Fyndade även små bra kaffemuggar i perfekt storlek så att de går in i vår Nespressomaskin.

I övrigt flöt den gångna veckan på som vanligt utan några större incidenter. I fredags var jag och barnen lediga. Vi var hemma och fixade lite, tog en cykeltur och lekte lite ute på eftermiddagen.
Och idag var det som sagt lördag... I morgon är det söndag, men det är en annan dag och vem vet, en söndagsrapport kanske kommer redan i morgon.... :)

Natti natti!

Snyggaste påsen!

Vilken tur att jag hade glömt ta med våra kassar idag när jag skulle handla mat! Nu fick jag ju chansen att köpa ett par riktigt snygga papperskassar istället!! :D


Barnen älskar den redan!

Änligen är den här!! Bästa reklamen!Och för er som vill se mer av ICAs reklamfilmer så rekommenderar jag ett besäk på den egna YouTube-kanalen!

RSS 2.0