Här händer det grejer



Har hänt lite nytt i akvariet sen sist också.
Blir ju lätt så när vissa fiskar dör och andra kommer till.

Vi får ju lite nya yngel då och då från våra mollys och platys, så just nu måste jag erkänna att jag har dålig koll på vad som finns i karet om man ska räkna med bebisfiskarna.

Hursom så har det tillkommit ett stim med kardinaltetror som jag köpte för några veckor sedan. Några av dem syns på denna bild:

Kardinaltetran är mycket finare än neontetran tycker jag. Härligt också att jag köpte
10 st men att det låg 18 st i påsen när jag kom hem. Hon räknade visst inte så noga. :)


I helgen var vi på Hornbach för att kolla lite andra grejer, men passar såklart alltid på att fylla förrådet med foder och div tillbehör när vi är där. Prisskillnaden är stor jämfört med zoobutiker. Till min glädje så fanns det sådana här fiskar nu också på Hornbach. David köpte ju 5 st av dem i höstas. Och sen har jag många gånger funderat på vad det egentligen är; Praktbarb! Vi har bara en kvar, det är den på bilden och den har blivit så stor och fin. Glänser guldig och grann. Praktfull fisk som fyller sin plats i karet fint. Om än lite ensam, men det blir inte fler sådana nu.


Och så har det hänt något i grottan :) Jag lyfte på den när jag städade i måndags. Och fick sätta tillbaka den illa kvickt. Där under låg ett gäng med mal-bebisar i en geleklump och vifttade med svansarna. Nu förstår jag varför pappa mal har hängt där inne i grottan väldigt mycket den senaste tiden. Han vaktar fortfarande den med sitt liv och jagar bort varenda fisk som kommer för nära. Så snart har vi ett mal-överbefolkat kar.... Typiskt att vi precis hade skaffat 2 till. Vi har 4 st malar nu. Och hur många yngel det är har jag ingen koll på än... Får se när de vågar sig ut!


Och så köpte vi lite nytt också. Vi var som sagt på Hornbach i helgen. Och kunde inte riktigt hejda oss då vi fick syn på så fina segelfensmolly. Har inte tänkt på denna sort förut, men fick tips om den när vi var i zoobutiken i Ängelholm på påsk. Så vi kunde helt enkelt inte motstå dessa tre. En orangegul hane, en vit hane och en citrongul hona. Det är hanarna som har den karäkteristiska "segelfenan" på ryggen som de emellanåt spänner upp som en solfjäder. Så häftigt. Men tyvärr svårt att fånga på bild.
Vi får se hur länge de överlever...

Nu känns det ganska så fullt i akvariet, så det får räcka med fisk på ett tag.

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0