Kakeltankar

Vi letar vidare efter det perfekta kaklet till våra golv och väggar...

Gällande golvet i hallen är vi ganska så överens om att det är något i den här stilen vi önskar:

Ett inte allt för mörkt grått klinker. Gärna 30x60 cm i storlek. Detta på Bauhaus är en mkt god kandidat. Lite skiftningar i färgen och ganska sparsamt med struktur. Mjuk och skön yta vilket känns trevligt med tanke på att man halva året går barfota på det, typ... ;)

Ett mörkt golv är ju väldans snyggt, hade gärna haft mörkare av den anledningen, men nu vill vi få hallen så ljus som möjligt. Och dessutom inte få fula synliga saltränder på golvet på vintern. Med tanke på hur vår städfrekvens gällande våttorkning av golv är här hemma så finns det stor risk för sådana ränder! :D

(Den som har en bra städerska över att skicka hit varannan vecka är välkommen att höra av sig!)

Väggarna på toaletten ska vara vita. Avlångt 10x30 cm. Vi kör på blanka plattor denna gången. Vi har matta i både tvättstugan och badrummet, så nu varierar vi oss lite.

Dessa på Hornbach ser det ut att bli. Har inte hittat bättre pris någon annan stans. Ljus fog såklart också, så det blir ju inte fullt så rutigt intryck som på bilden där det saknas fog.

Och så har vi det här med mosaiken som vi vill ha på en vägg på toan. Vi har inte hittat den perfekta än. Men ett par alternativ hittade jag på Stigs Kakel häromdagen:

Josefin som just nu vill att allt ska vara lila fastnade för denna (nja, okej då jag påverkade henne liiiite). Denna var riktigt snygg i verkligheten! Bra pris också, under 800 kvm. Får ses som billigt.


Och så finns det ju lite mer glansiga saker i en något högre prisklass, ca 1500-1600 kr/kvm. Men ändå acceptabel för oss om vi hittar exakt det vi vill ha! Dessa exampel finns i masor av färger.

Jakten går vidare med andra ord! Har även golv till toan kvar. Där har vi inte kommit så långt. Känner nog att vi måste bestämma väggarna först. Men ett mörkt, ca 30x30 cm plattor, tror jag vi är inne på.Lämna gärna en komentar!
Postat av: Jenny

Jag fattar piken! Men hon hade fullt schema tyvärr :-)

2012-04-30 @ 12:42:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0