Skolstart

Vår lille kille börjar bli stor! I veckan kom brevet med besked om vilken skola han har placerats på! Skola!! Känns otroligt avlägset...

Vi har två skolor som barnen delas upp på här. Vi har hela tiden varit inställda på att vi absolut inte vill ha den ena, och att vi hemskt gärna vill ha den andra. Dock har vi inte grundat våra åsikter på annat än att det är trevligare med den som är nybyggd, dvs fräschare lokaler.

Nu är Alexander placerad i den första. Och vi blev smått irriterade över det eftersom vi tycker att den känns sunkig och gammal...

Har därefter haft lite dialog med föräldrar i dagisgruppen och barnen har ju blivit splittade eftersom indelningen till skolorna har gjorts geografiskt. Dock är det ju flera som fått samma som Alexander och som planerar att behålla den platsen.

Man kan ansöka om att få byta skola, vi planerade i vår iver innan vi hunnit smälta beskedet, att göra detta. Dock med mycket lite hopp om att få igenom ett byte. Man ställer sig frågan vad det är man i så fall skulle bråka för? Vi vet ju egentligen inte vilken vi skulle trivas bäst med!

Nu har vi tänkt om och väger för- och nackdelar med de olika alternativen. Vi har kommit fram till att fördelarna väger tyngst i den skola där vi blivit placerade.
Tex:
- Den ligger närmast vårt hem
- Den ligger inte i lika nära centrum (vilket känns bra när han blir äldre) och han behöver inte korsa bil- & bussgata på vägen dit.
- Han behöver inte flytta över till "icke nybyggda lokaler" efter några år (dvs fördelen med nybyggt håller inte så länge)
- Han får gå alla 9 år i samma skola, nära hem och inte mitt i centrum.

Vi ska på infomöte på tisdag kväll. Jag hoppas att det kommer att vara bra och att jag kommer att gilla vad jag ser/hör. Viktigast för oss är att Alexander får en bra skolgång i en skola som vi trivs med, oavsett när den är byggd. Vi har inte hört något övervägande varken positivt eller negativt om någon av dem. Men att få den skola som ligger närmast hemmet och där han slipper korsa vägar när han går dit själv känns i själva verket bra. Vi kan stå på balkongen och se honom nästan hela vägen när den dagen kommer att han går själv.

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0