Dyr köttfärs?

Fick hem första numret av Råd & Rön häromdagen. Började prenumerera på den nu, fick ett år för 45 spänn som erbjudande när vi köpte diskmaskinen, så det var inte så mkt att tveka på. Alltid trevligt med lite konsumentupplysning i brevlådan ;)

Kan inte låta bli att förundras över artikeln Dyr köttfärs för singeln. Hur menar dom? Kan man inte köpa 2 kg köttfärs och frysa in i valfria portionsstorlekar bara för att man är singel? Hur kan man tro att 2 kg ska kunna ha samma kilopris som 4 hg?

Den här kommentaren från en ensamstående i artikeln har jag svårt att förstå: 
– Det är alldeles för stora förpackningar med köttfärs i butikerna. Minsta förpackningarna är på 4–5 hekto, och det är på tok för mycket för mig. Frysen är full med platta paket med överbliven köttfärs.

Frysen är full med överbliven köttfärs??? Men ät upp den då, istället för att köpa mer! Eller??

Kött i alla former, fisk mm har jag alltid köpt i storpack. Går utmärkt att dela upp och frysa in i önskad förpackningsstorlek när man kommer hem. Passar man dessutom på när det är kampanjpris kan man ju få riktigt många billiga måltider.
Och ja, jag har bott ensam med riktigt liten frys, och jag fick plats med allt jag behövde och kunde även köpa storpack. Man får packa smart!

Nä singlar, skärp till er och använd frysen på rätt sätt ;)

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0