Pysseltajm

Idag satt jag och barnen och pysslade lite. Josefin fick en låda med lite pyssselsaker när hon fyllde år i somras (!) och den har vi aldrig riktigt tagit oss an och utforskat. Men nu gjorde vi det.
Först funderde jag på vad man skulle hitta på med materailet som fanns i den, men efter en stund kom vi på lite idéer.
Alexander hängde också på efter en stund.


Och resultat blev en hel liten familj av "Älsklingar" som Josefin så sött döpte detta släkte till:


Jag tror bestämt att jag måste köpa hem lite mer pysselmaterial, för det var kul att sitta med barnen och skapa och se vad de hade för idéer. Vi är tyvärr lite dåliga på det i vår familj... Men alla har vi förbättringsområden ;)

Helgmat

Det var länge sedan jag pratade mat här nu... tror jag :)

Hursom så har vi ätit gott i helgen. Inget speciellt kanske, men mat är gott! Och det är på helgen som man har lite tid at fixa med den.
Som jag nämnt så grillade vi i fredags. Det var verkligen mumsigt. Det blev hel flläskytterfilé denna gång.
Till eftterrätt hade David köpt hem glass från Ben & Jerrys. Det är första gången jag äter glass av det märket (tror jag). Har inte blivit av att vi testat tidigare. Dock kan jag inte påstå att det var något att springa benen av sig efter. Visst var det gott, men själva glassen var inte alls speciellt krämig och len så som jag kan tycka att man ska kunna kräva när det handlar om den prisklassen. Inget jag lägger pengarna på igen tror jag.

Igår var det lördag. Då gjorde jag det lätt för oss (läs mig). Färdig Kelda Fisk- och skaljurssoppa fick koka ihop med vitt vin, vispgrädde, hummerfond, gul lök, champinjoner, röd paprika och fänkål. Mot slutet tillsatte jag lax i tärningar. Mumsigt blev det. Detta var första gången jag använt fänkål i mat. Har aldrig tidigare haft en sådan grönsak hemma här... Kände inte så mkt smak av den, men den gjorde kanske sitt ;)

Till barnen gjorde jag "laxfiskpinnar", dvs lax i stavar som jag panerade och stekte. Både Alexander och Josefin gillar ju annars soppa, men de föredrar släta/mixade soppor (gärna broccoli) och inte en med stora fiskbitar i.

Idag är det söndag och vad äter man väl då, om inte stek! En grisvariant blev det idag. Närmare bestämt picnicbog som bryntes och sen fick koka ett par timmar med lök och morötter. Det blir god sås på det kan jag lova. Mamma och pappa var också förbi idag och fick middag innan de åkte hem.

I morgon är det måndag och vardagen tar vid. Jag var duktig ett tag på att planera veckomenyer, men nu är den "rutinen" väck. Konstigt... 
Försökar iaf at tänka till lite och ta fram ur frysen på morgonen. Vad det blir i morgon är dock inte ännu bestämt! :)

Bänkar på plats

Ibland blir jag lite överraskad själv...
Igår kom jag på idén med att köpa nya bänkar/förvaring till barnens uteleksaker, samt en bänk till förrådsväggen. Idag står det på plats. :)


Ja i alla fall de två lådorna utanför ytterdörren. Bänken som vi ska ha mot väggen är monterad och klar, men står kvar här inne.

Jag var ute och röjde på framsidan idag, och det var inte i närheten av så skönt som det var igår! Idag har det varit mulet, ca 5 grader och blåst kallt :( Men vi var ute en stund i alla fall för att få lite ordning. Det känns riktigt skönt att ha sopat av våra altaner så att det är så fräscht som det kan vara just nu. Bara det blir lite stabilare väder så ska här snart inhandlas vårblommor! Sen är vi redo för sommar!!


Soliga dagar!

Igår var det fredag och jag var ledig. Härligt! Äntligen kunde jag och barnen åka iväg till Stenmans i Sätila för att få träffa lilla nytillskottet Ebba. (Sjukdom har ställt till det för oss i över en månad nu...)
Så liten och go och söt! Josefin hade laddat inför detta möte med en bebis. Hon skulle klappa henne på huvudet :) Men när vi väl var där så vågade hon inte röra henne... Men lite spännande tyckte hon allt att det var tror jag!

  
Vädret kunde ju inte bli bättre. Det har verkligen varit vår nu i några dagar.
 Så skönt. Vi var ute och åt korv med bröd till lunch och fikade en stund senare.

Barnen hade med sig sina cyklar och vi tog en sväng. Dock var intresset inte väldigt stort
för just denna aktivitet, så det varade inte så lång stund. Utelek i trädgården gick bättre
och vi kunde njuta av solen i några timmar!

På vägen hem plockade vi upp David på jobbet. Och till middag blev det premiär för grillen.
Så underbart gott!
Detta var första gången vi grillade i år. Vi är lite sena. Brukar gärna bli ett par gånger på
vintern också, men det har vi inte lyckats med denna gång.

Idag har det varit ännu en dag med sol sol sol! Lite trist att vi inte öppnade dörren innan kl 14.00 men det finns att göra på insidan också. Hade fullt upp att tvätta och vika ren tvätt, städa och röja och fixa här. Ändå hann vi inte med hälften av det vi (läs jag) tänkt...

När jag väl kom ut så drog jag i alla fall igång med att få bort våra ljusslingor och granris från balkong- och altanräcket. Det var på tiden kan man säga :) Därefter sopade jag altanen och tog fram ett par stolar o bord som vi kan ha om vi vill sitta ute o njuta av solen någon dag.

Jag har också plaanterat klart alla pellargonsticklingar och plantor som jag övervintrat. Gjode ju det mesta för 2 veckor sedan men idag tog jag resten. Och de plantor som jag klippte ner för ett par veckor sedan har börjat få många små söta blad på sig, så visst finns det liv :)

I morgon ska framsidan av huset få sig en liten uppfräshning i väntan på den riktiga våren (än kan vi ju faktiskt få snöstorm om det vill sig illa, hemska tanke). Men först måste jag åka och handa mat på morgonen, det får bli vid 8-tden så jag är hemma igen när David måste ha bilen vid 10 för att hjälpa sina föräldrar med ett par saker som kräver dragkrok. Passande att de bla ska till IKEA. Min make ska få uppdrag att köpa en stycket passande bänk till framsidan (att ha mot förrådsväggen) och två stycken lådor att förvara uteleksaker och annat i. Kanske blir det dessa:

 
ÄPPLARÖ bänk med förvaring                  SUNDERÖ bänk

Vi får se vad han kommer hem med ;)

RSS 2.0