Helgmat

Det var länge sedan jag pratade mat här nu... tror jag :)

Hursom så har vi ätit gott i helgen. Inget speciellt kanske, men mat är gott! Och det är på helgen som man har lite tid at fixa med den.
Som jag nämnt så grillade vi i fredags. Det var verkligen mumsigt. Det blev hel flläskytterfilé denna gång.
Till eftterrätt hade David köpt hem glass från Ben & Jerrys. Det är första gången jag äter glass av det märket (tror jag). Har inte blivit av att vi testat tidigare. Dock kan jag inte påstå att det var något att springa benen av sig efter. Visst var det gott, men själva glassen var inte alls speciellt krämig och len så som jag kan tycka att man ska kunna kräva när det handlar om den prisklassen. Inget jag lägger pengarna på igen tror jag.

Igår var det lördag. Då gjorde jag det lätt för oss (läs mig). Färdig Kelda Fisk- och skaljurssoppa fick koka ihop med vitt vin, vispgrädde, hummerfond, gul lök, champinjoner, röd paprika och fänkål. Mot slutet tillsatte jag lax i tärningar. Mumsigt blev det. Detta var första gången jag använt fänkål i mat. Har aldrig tidigare haft en sådan grönsak hemma här... Kände inte så mkt smak av den, men den gjorde kanske sitt ;)

Till barnen gjorde jag "laxfiskpinnar", dvs lax i stavar som jag panerade och stekte. Både Alexander och Josefin gillar ju annars soppa, men de föredrar släta/mixade soppor (gärna broccoli) och inte en med stora fiskbitar i.

Idag är det söndag och vad äter man väl då, om inte stek! En grisvariant blev det idag. Närmare bestämt picnicbog som bryntes och sen fick koka ett par timmar med lök och morötter. Det blir god sås på det kan jag lova. Mamma och pappa var också förbi idag och fick middag innan de åkte hem.

I morgon är det måndag och vardagen tar vid. Jag var duktig ett tag på att planera veckomenyer, men nu är den "rutinen" väck. Konstigt... 
Försökar iaf at tänka till lite och ta fram ur frysen på morgonen. Vad det blir i morgon är dock inte ännu bestämt! :)

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0