Helgmys i Skåneland

Jag verkar ha lite svårt för det där med att komma igång o blogga frekvent igen. Men jag jobbar på det.... ;)
Här kommer iaf en liten rapport från vår långhelg i stugan. Vi har varit nere i Ängelholm och haft det gött. Vi åkte ner efter jobbet i torsdags kväll. En mörk bilresa i två timmar, men det gick bra. Barnen var trötta och slocknade båda två efter ett tag. Smidigt, När vi kom fram bäddade vi barnens sängar och sen sov de gott vidare uppe på sitt loft. Själva tände vi brasan, packade upp och fixade iordning allt för att sen sjunka ner i soffan och bara njuta av lugnet:
Ca 1 timme efter ankomst kunde vi sitta ner o njuta av att vara framme och se fram emot en skön helg.
 
På fredagen tog vi oss en tur till Helsingborg. Hade några saker att köpa på IKEA. Så vi åkte dit och lämnade in barnen i Småland för att kunna shoppa i lugn o ro. Därefter besökte vi Väla köpcentrum. Oj vilket fint ställe. Dit lär vi åka fler gånger. Kanonfräscht, många butiker och lite roliga miljöer som verkligen bidrog till att det var trevligt att gå där.
 
På IKEA köpte vi bla detta lila skåp med frostade glasdörrar som vi hängde ovanför fönstret. Man får lov att komma på lite "smarta" lösningar för att skaffa sig förvaring. Detta skåp ska vi använda lite som skafferi när vi är där.
 
På lördagen gjorde vi några små ärenden på förmiddagen, sen åkte vi hem igen och njöt av att bara vara. Åt lite lunch i lugn och ro, bakade en kaka, tog en kopp kaffe... På eftermiddagen blev det en liten promenad ner till stranden.
 
På väg till stranden passerar vi Råbocka camping. Öde såhär års... Inte en husvagn så långt ögat ser.
 
Minigolfbanan är stängd den med. Men denna häftigt stora lergök är kul att stanna till vid.
 
Nästan nere på stranden. Längtar efter soliga dagar att tillbringa här!
 
 
Här kommer älgen! Josefin hittade "älghorn" på stranden. :)
 
Fotade lite runt vårt hus, såhär ser det ut i "höstskrud". Inte så mkt att se kanske, men det är riktigt härligt att vara där. Var inte många som var i området denna helgen, så det var väldigt tyst och mörkt. Skönt och rofyllt.
Möberna på altanen är inpackade för vintern. Någon gång ska vi bygga oss en ny och större altan där... Men vi får ta en sak i taget. Vi ska ju vara där för att njuta, inte bygga o renovera stup i kvarten. Och just nu har vi haft nog av renovering på hemmaplan...
 
 
Avslutningesvis en bild på vad barnen sysselsatt sig med stor del av helgen. Pyssel- och målarböcker. Så underbart när det äntligen går att få dessa två vildar att sitta stilla och engagera sig i något i mer än 5 minuter! :)

RSS 2.0