Ny vattenberedare

Idag har vår nya vatteberedare blivit installerad. Vår plan var ju inte riktigt att byta ut denna apparat just nu. Men så går det ibland när det börjar rinna vatten längs med golvet...
 
Bakgrunden är att jag i torsdags morse kl 06:30 gick in i tvättstugan för att hämta kläder och hör hur något droppar. Trodde först att det var regn ute på altanen som droppade mot markisplåten. Men så var det inte... Inser efter en stund att det i en fin liten ström rinner vatten från under vattenberedare, och vidare under torktumlare och tvättmaskin innan det når brunnen. Där kom vårt väldigt lutande fall i golvet väl till pass ;)
David stannar hemma och börjar ringa jourvvs-firmor. En erbjuder sig att komma samma dag med en ny beredare och installera den samt forsla bort den gamla. Efter lite forskning inser vi att det inte är ett så himla bra pris vi fått. Men att det hade varit väldigt bekvämt kan ju ingen förneka. Nu väljer vi dock en annan väg och köper maskinen för sig och idag kom några gubbar och installerade.
 
Den nya vattenberedaren är iaf betydligt smäckrare än den förra, främst pga att vi gått ner i storlek. 300 liter blev 200 liter. Kändes lite väl lyxigt att värma upp 300 liter vatten när man inte måste ;)
 
Såhär ser det ut nu:
Fräscht och fint :)

Snabbrepris

Okej, då kör vi!
Här kommer en snabbrepris på vårt liv juni-oktober 2012. Det blir en utmaning för mig att få ihop matiga inlägg sedan som lite mer ingående beskriver vad vi haft för oss. Jag får helt enkelt se vad jag orkar med. Men nu ska jag verkligen försöka starta upp och hålla igång den här bloggen igen. Jag vill ju så gärna. Tyvärr har för mycket annat tagit min kraft det senaste halvåret. Tex allt det som vi haft för oss...
 
Och det kommer här i snabbreprisversion:
Semester i Turkiet.
I början av juni (3-10) var vi på en veckas underbar semester i Side i Turkiet. Vi hade det riktigt skönt och kunde njuta av perfekta dagar med sol, bad, massor av god mat och goda drycker :)
Resan var en "tidig" födelsedagsresa för min goa mamma som fyllde 60 år i augusti.
 
Tack igen mamma och pappa för en underbar vecka!
 
Midsommar i Ängelholm
På midsommar åkte vi (som vanligt) ner till härliga Klitterbyn. Börjar bli tradition... Och som jag nämnt tidigare så trivs vi ju så bra där nere. Vi myste och hade det gott. Vädrets makter bjöd oss på både sol och regn... En helt vanlig svensk midsommar med andra ord. God mat som alltid och avkoppling från allt som man har i huvudet till vardags (läs: jobb).
 
Och sen, när vi kom hem från Klitterbyn för den här gången så kände vi att vi är verkligen jättesugna på att ha ett eget hus där nere. Ja, tanken väcktes redan under midsommarhelgen, så vi gick där och spanade lite...
sagt och gjort. Vi kontaktade banken och ringde mäklaren. Det var ett väldigt ringande där ett tag. Vi hade kollat in ett hus som hade den planlösningen som vi ville ha och som vi tyckte låg bra till. Vi fick komma ner och titta på det (körde tor Ängelholm en måndag efter jobbet). 4 timmar i bil och 20 minuters titt typ... Det huset blev inte aktuellt. Hela golvet lutade... Det var som en skidbacke där inne. I bilen hem dividerade vi och diskuterade. Vi kom då fram till att vi nog inte ville ha den hustypen i alla fall. Vi ändrade oss och ville ha en med ett sovloft. Sagt och gjort. Vi bad att få komma ner  igen och titta på ett annat hus, och åkte ner igen två dagar senare. Vi var lite oroliga för läget. Det ligger nära huvudbygnaden och en stor fläkt som brummar bakom restaurangen. Och mycket riktigt, det kändes inte alls bra. Inte bara pga fläkten, det var många andra saker också. Dåligt läge på altanen med mycket insyn, skog för nära mm. Men vi hade kollat in några fler hus av samma typ som var lediga och bad om att få titta på ett till. Som tur var var det inte uthyrt just då, så vi kunde komma in i det. Invändigt var det inte mycket som skillde. Men läget var så mycket bättre. Öppnare men ändå mer privat. Nackdelen (om man nu tycker att det är det) är att det inte är kvällssol. Men vi har frukost- och lunchsol istället. Så fick det bli. Vi slog till!!
Själva köpet genomfördes måndagen på vår semester, när vi ändå hade en vecka bokad där nere. Som tur var kunde vi få bo i vårt eget hus som vi just hade köpt.
 
Men innan vi kommer dit så hade vi ju lite mer som hände på hemmaplan:
 
Skattjakt
Alexander fick i present när han fyllde år en skattkarta för att få åka till Tjörn på skattjakt. Och nu var det dags.  Den 1 jul var vi i Breddalen och fick följa med kapten Enöga (han kallade sig så) på skattjakt.
Expeditionen vandrade över berg och genom kohagar, och tillslut så hittades skatten! Därefter blev det korvgrillning vid havet innan hemgång och lite senare middag innan vi åkte åter mot fastlandet.Tack så mycket säger vi till faddrar och syssling för härligt engagemang!
 
 
Josefin 4 år
Vår lilla goding fyllde 4 år den 13 juli! Såklart skulle det kalasas! Hon hade kalas med några av kompisarna från dagis redan ett par veckor innan (för att inte alla skulle ha hunnti åka på semester). Och på hennes födelsedag hade vi som vanligt kalas med far- och morföräldrar samt faddrar. Regnet det öste ner. Men vi ger oss inte, det dukas ändå upp på altanen under markisen. Det blev med många tända ljus och plädar på stolarna denna gång!
 
 
Semester i Klitterbyn v29
Och så var det då dags! Att åka till Klitterbyn för semester en vecka. Och vilken häftig känsla att komma ner till ett hus som vi själv skulle bli ägare till dagen därpå. På måndagen stövlade vi in till Ängelholm city och köpte oss ett hus. Det gick väl på en kvart sådär... Sen var pengarna överförda och vi hade ägarbevis i vår hand. Kan ju tillägga att semesterveckan till stor del bestod av att fixa och greja lite i huset, så jag vet inte om det var så mycket semester egentligen. Men vi njöt ändå! Vi försöker ändå ta det lugnt med "renoverandet" och stylandet. Vi hyr ut huset och kan inte ha en massa privata saker framme. Gardinbyte var dock högsta prio, samt tvätt av altan och utemöbler.
Men bara känslan av att stå i köket och laga mat med ett glas vin i fönstret är underbar.
 
Tyvärr kunde vi bara stanna 1 vecka, vi ville absolut inte åka hem. Men eftersom stugbyn är fullbelagd på sommaren så var ju huset uthyrt resten av semesterveckorna. Vi har istället fått åka ner några långhelger för att få lite mer tid där.
 
Resterande semesterveckor...
Hittade vi på lite småutflykter, så som Borås djurpark, tur till Orust, skogspromend... ja lite av varje. Tyvärr var det dåligt med badväder.
 
Mamma 60 år
Den 4 aug fyllde goa mamma år. Och för ovanlighetens skull så bestämde hon sig för att ha kalas. Jag var där tidigt på dagen och hjälpte till att pynta och fixa. sen var det öppet hus hela eftermiddagen och kvällen med kompisar och släkt. Maten hade hon beställt av en cateringfirma, tårtorna fixade vi själva i form av mazarinbottnar som jag hade bakat, med vispad grädde och färska jordgubbar på toppen!
 
 
Och sen började det...
Renoveringskaoset! Vi lever fortfarande i det. Detta "event" lär jag få återkomma till i något eget inlägg. Men om man säger som så, att det började med fönsterbyte och slutar i morgon med byte av vattenbererade. Och däremellan har det varit hall och toalett också. Kaoset står man ju ut med, men det tar otroligt på krafterna att ha koll på allt och fixa och handla och greja. Och då har vi inte ens gjort jobbet själv. Det tar ju sin tid att få det klart när det ska kakals och fixas och grejas. Men det blir kanonbra och ett stort lyft. Återkommer med bilder på detta.
 
 
 Ja, vad har mer hänt...
Alexander har börjat skolan!
Det är stort. Och lite läskigt. Men det går bra och han trivs. Men såklart tar även det på familjens kraft och energi att komma iordning med nya rutiner. Hämta och lämna barnen på olika ställen, ha koll på gympadagar mm mm. Det är väl bara att vänja sig... Han gillar det i alla fall. Och vi märker ett tilltagande intresse för bokstäver och ord här hemma. Känns fint!
 
Loppis
Inte alls min stil. Men om man vill bli av med diverse prylar så kanske loppis är ett bra sätt tänkte vi. Så jag och grannen packade våra bilar sprängfulla med prylar. Sen stod vi på bagageluckeloppis i Slottsskogen en hel dag. Jag är positivt överraskad hur mkt jag blev av med, och helt förundrad över hur mkt skit folk kan gå omkring och köpa på sig! Galet! Men jag var nöjd och glad.
 
Och så har vi haft ett par långhelger i stugan då ja...
Vi åkte ner helgen då vi hade vår 5-åriga bröllopsdg den 1 sept. Kunde väl inte finnas ett bättre ställe att fira den på. Vi fick dessutom besök av goa vänner som kom och hälsade på över dagen. Och så hann vi även olja in våra utemöbler så att de fick "släcka törsten" lite :)
 
 
Nästa helg som vi åkte ner var för ett par veckor sedan, 11-14  oktober. Då premiäreldade vi i kaminen. Även då fick vi besök över lördagen av våra fd grannar som nu flytt radhuslivet och flyttat vidare en bit. För barnen blev det ett kärt återseende att få träffa sin kompis igen. Självklart stod tågmueset på schemat denna dag. Och strandpromenad.
 
Ja, detta var den snabba versionen (där jag inte hade ork att förminska bilderna och redigera dem). Får se om jag orkar återkomma till mer ingående berättelser från dessa månader.
Ska försöka bli bätttre på att blogga igen, men några garantier finns aldrig! Testade den nya appen igår (inlägget nedan) för att lätt kunna blogga från mobilen, men det blev inte vidare snyggt. Centrerad text och väldigt begränsat med vad man kan göra för att redigera inläggen. Men det kommer säkerligen dyka upp några sådana fula inlägg framöver också.
(Det här inlägget innehåller förmodligen massa stavfel etc som jag missat när jag läst igenom, men nu är jag för trött för att läsa och korrigera igen, så ni får ta det som det är! ;)
 
God natt!

Det var minsann en lång bloggpaus...

OJ! Tiden har sprungit iväg något helt vansinnigt. Jag har många många gånger tänkt att ta tag i bloggen o uppdatera med det senaste. Men det har varit svårt med orken. Jättetrist. Kan lova att det har hänt en hel del sedan vi bytte ytterdörr i inlägget nedan. Jag kommer inte att kunna dra allt i detalj, men jag ska göra mitt bästa här någon dag för att samla ihop så mycket som möjligt. Jag bloggar för vår egen skull. För att ha något att gå tillbaka till. Nu testar jag blogg.se:s app som äntligen kommit. Hoppas att den ska kunna hjälpa mig att spontanblogga lite mer framöver :-) Testar att lägga in en bild för att kolla funktionenJosefin är vår goa tjej med världens starkaste vilja just nu. Hoppas den perioden går över snart. ;-)

RSS 2.0